Debat

Hvad vil de nye udviklingsordførere?

PRÆSENTATION: Folketingets nye udviklingsordførere sætter den kommende måned fokus på, hvad de ser som de vigtigste udfordringer på udviklingsområdet. Mød panelet her.

Foto: Colourbox
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Der er masser af ting at tage op på udviklingsområdet med en ny regering, nye prioriteter og ikke mindst en ny minister, der vil skære udviklingsbistanden ned til 0,7 procent.

Altinget: udvikling vil derfor gerne sætte fokus på den nye politiske sæson på udviklingsområdet og har derfor spurgt partiernes udviklingsordførere:

- Hvad ser du som de vigtigste udfordringer på udviklingsområdet?

- Hvad ser du som det vigtigste satsningsområde inden for udviklingspolitik?

Fakta
Fra 22. september og en måned frem sætter Udviklingsdebatten fokus på de nye udviklingsordførere.

Følg debatten her

Udviklingsdebatten på Altinget: udvikling har til formål at fokusere og styrke den udviklingspolitiske debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget: udvikling eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for udviklingsområdet.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected]

Mød alle ordførerne her

Martin LidegaardMartin Lidegaard (R)
Martin Lidegaard er uddannet cand.comm. fra RUC. Hans debut i Folketinget fik han i 2001. Han røg ud i 2007, men fik comeback i 2015. Fra oktober 2011 til februar 2014 var han Klima-, energi- og bygningsminister, og i februar 2014 overtog han udenrigsministerposten i stedet for. Han er bl.a. Radikale Venstres finans-, udenrigs- og udviklingsordfører. I 2008 var han medstifter af tænketanken Concito, som han også var arbejdende formand for. Han har endvidere bl.a. være informationschef og vicegeneralsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Michael Aastrup JensenMichael Aastrup Jensen (V)
Michael Aastrup Jensen er uddannet akademiøkonom fra Det Danske Erhvervsakademi, Randers. Han har siddet i Folketinget for Venstre siden 2005 og er desuden formand for Europarådet. Han er partiets uderings- og udviklingsordfører. Fra 1998 til 2006 var hen medlem af byrådet i Randers Kommune og var fra 2002 til 2006 borgmester samme sted. Han har tidligere arbejdet som bl.a. salgs- og marketingkoordinator.

Christian JuhlChristian Juhl (EL)
Christian Juhl er uddannet lærer, men har efter endt uddannelse arbejdet som blandt andet miljøkonsulent, skovarbejder, jord- og betonarbejder samt chauffør. I Silkeborg har han været fagforeningsformand for 3F fra 1998 til 2011. Ved folketingsvalget i september 2011 blev han valgt til folketinget for Enhedslisten i Sjællands Storkreds. Ud over at være Enhedslistens udviklingsordfører er han også arbejdsmiljø-, Færøerne- og Grøndlandordfører samt ordfører for nordisk samarbejde.

Holger K. NielsenHolger K. Nielsen (SF)
Holger K. Nielsen er uddannet cand.mag. i samfundsfag og dansk fra Københavns Universitet. Han sad i Folketinget første gang fra 1981 til 1984. Han fik comeback i 1987 og har siddet der lige siden. Idag er han bl.a. partiets EU-ordfører, kulturordfører og udviklingsordfører. Fra 1991 til 2005 var han formand for SF og har også været medlem af Folketingets Præsidium, skatteminister og udenrigsminister. Han har desuden skrevet flere bøger.

Mette GjerskovMette Gjerskov (S)
Mette Gjerskov er uddannet cand.agro. ved Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Hendes politiske karriere begyndte for alvor, da hun i 2002 stillede op som kandidat for Socialdemokratiet i Roskildekredsen. Hun blev for første gang valgt ind i Folketinget i 2005 og har bl.a. fungeret som minister for fødevarer, landbrug og fiskeri fra 2011 til 2013. Hun har tidligere været formand for Dansk Røde Kors, Gundsø lokalafdeling 1994-2005, og vicepræsident for Dansk Røde Kors 1999-2004.

Ulla SandbækUlla Sandbæk (ALT)
Ulla Sandbæk er uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet og arbejdede fra 1971 til 2004 som sognepræst. Hun blev valgt i Folketinget for første gang i 2015, men har stor erfaring med politisk arbejde, da hun var medlem af Europa-Parlamentet fra 1989 til 2004. Hun blev valgt ind for Folkebevægelsen mod EU, men skiftede i 1995 til Junibevægelsen. Ud over at være Alternativets udviklingsordfører, er hun bl.a. også kirkeordfører og integrationsordfører.

Claus Kvist HansenClaus Kvist Hansen (DF)
Claus Kvist Hansen er uddannet cand.jur. og kom i Folketinget for første gang i 2015. I 2014 blev han valgt ind i byrådet i Horsens Kommune. Han er Dansk Folkepartis udviklingsordfører og er bl.a. medlem af Europaudvalget og Udenrigsudvalget. Han har tidligere arbejdet som bl.a. fuldmægtig, projektleder og sekretariatsleder i De Videnskabsetiske Komiteer, Region Syddanmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00