Debat

Hvordan bør fremtidens udviklingspolitik indrettes?

PRÆSENTATION: Altinget: udvikling har inviteret en række fagpersoner og eksperter til at komme med deres forslag til, hvordan fremtidens udviklingspolitik skal se ud. Læs mere her, og mød panelet.

Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringen har i to omgange iværksat milliardbesparelser af den danske udviklingsbistand. Det har der været både ris og ros til.

Men hvad nu? Det spørgsmål sidder regeringens udenrigskoordinator Peter Taksøe Jensen i fuld gang med undersøge, inden han til maj 2016 vil fremlægge sine anbefalinger for Danmarks fremtidige udenrigspolitik.

Udviklingsbistanden skal i højere grad samtænkes med andre udenrigspolitiske områder som eksport, migration, sikkerhedspolitik osv.

Med andre ord: Hjælp Peter Taksøe Jensen med den opgave, og kom med input til, hvordan fremtidens udviklingspolitik bør indrettes.

Fakta
Fra 12. januar og en måned frem sætter Udviklingsdebatten fokus på fremtidens udviklingspolitik.

Følg debatten her

Udviklingsdebatten på Altinget: udvikling har til formål at fokusere og styrke den udviklingspolitiske debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget: udvikling eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for udviklingsområdet.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected]

Mød alle deltagerne her:

Karen HækkerupKaren Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer
Karen Hækkerup har siden 2014 været administrerende direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Hun var fra 2001-2005 socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation og blev i 2005 valgt til Folketinget for første gang. Fra 2011-2014 fungerede hun som social- og integrationsminister, fødevareminister og sidst justitsminister. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Lars BuurLars Buur, lektor, Institut for Samfund og Globalisering, RUC
Lars Buur er ph.d og lektor på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet, og koordinator for forskningsprogrammet Hierarchies of Rights: Land and Investments in Africa. Han har senest forsket i den politiske økonomi relateret til industripolitik og erhvervsudvikling i Afrika.

Julie RosenkildeJulie Rosenkilde, forskningsassistent, Institut for Samfund og Globalisering, RUC
Julie Rosenkilde har en Master i Politik Kommunikation fra Goldsmith University of London og er i gang med sit speciale i Internationale Udviklingsstudier på Roskilde Universitet, hvor hun skriver om forhandlingsprocessen, der udmundede i de 17 globale verdensmål. Hun har gennem studietiden været i praktik på EU-delegationen i New York, ambassaden i Tanzania og arbejdet i Udenrigsministeriet, men er i dag administrerende leder af organisationen Nyt Europa.

Vagn BerthelsenVagn Berthelsen, generalsekretær i IBIS Danmark
Vagn Berthelsen har beskæftiget sig med udviklingspolitik i 40 år, både som praktiker og som debattør. Han har arbejdet 7 år i Afrika, bl.a. som landedirektør for MS i Zimbabwe og har i de sidste 20 år været generalsekretær i IBIS, som nu bliver det danske medlem af Oxfam International. Han er udpeget til Udenrigsøkonomisk Forum og har siddet i Udviklingspolitisk Råd i en årrække.

Helle Munk RavnborgHelle Munk Ravnborg, forkvinde, Mellemfolkeligt Samvirke
Helle Munk Ravnborg er forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke og seniorforsker ved DIIS. Hun har bred erfaring i bæredygtig udvikling blandt andet inden for udvikling og fattigdomsbekæmpelse i landområder, jordrettigheder og ligestilling.

Signe Marie Cold-RavnkildeSigne Cold-Ravnkilde, forsker, DIIS
Signe Cold-Ravnkilde, ph.d. og forsker ved Dansk Institut for Internationale Studier. Hendes primære forskningsområder er international udvikling, konflikt, freds- og statsopbygningsprocesser i Mali og Niger samt militante grupper i Vestafrika. Hendes seneste forskningsprojekt fokuserer på kønsnormer i Sydafrikas sikkerheds- og udviklingspolitik

Birgitte Lind PetersenBirgitte Lind Petersen, ekstern lektor i udviklingsgeografi, Københavns Universitet
Birgitte Lind Petersen er ph.d., forsker og ekstern lektor ved Københavns Universitet. hun har de sidste 15 år arbejdet som praktiker og forsker med international udvikling, væbnet konflikt, politisk transition samt ulighed og diskrimination i især Sydasien. De seneste år har hendes forskning omhandlet unge, uddannelse og medborgerskab i konflikt-/postkonflikt-situationer i Afrika og Asien.

Poul Engberg-PedersenPoul Engberg-Pedersen, medlem af følgegruppen, udredningen af Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik
Poul Engberg-Petersen er uddannet cand.scient.adm., som senere er blevet suppleret med en ph.d. fra samme sted. Han har stor erfaring inden for udviklingspolitik og har arbejdet i mere end 35 år i branchen. Han har bl.a. været chef for Norad, leder af Center for Udviklingsforskning og arbejdet for Verdensbanken og FN.

Mads Klæstrup KristensenMads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne
Mads Klæstrup Kristensen er direktør i den humanitære børneorganisation SOS Børnebyerne. Han har arbejdet i ngo-verdenen siden 2004 og arbejdede inden da som rådgiver og chef i forskellige digitale bureauer. De sidste ni år har han beskæftiget sig med kommunikation, indsamling og folkeligt engagement i den humanitære sektor. Senest som kommunikationschef i Folkekirkens Nødhjælp. Han er desuden formand for styregruppen i Verdens Bedste Nyheder samt bestyrelsesformand i DanWatch.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Munk Ravnborg

Seniorforsker, DIIS, forperson for Initiativgruppen for Bornholms Havvindmøllepark, kommunalbestyrelsesmedlem, Bornholms Regionskommune, forperson, Bornholms Energi og Forsyning (BEOF)
ph.d. (RUC 1993)

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Vagn Berthelsen

Konsulent, medlem af Dansk Flygtningehjælps forretningsudvalg, fhv. generalsekretær (1996-2017), Oxfam IBIS
cand.jur. (Københavns Uni. 1977)

0:000:00