Energipolitisk netværk


Det energipolitiske er måske ét af de områder med størst potentiale for Danmark, der i forvejen anses som firstmovers internationalt med både at udvikle teknologi, eksportere og skabe vækst ud fra energi- og klimaløsninger. Samtidig er selv danske spillere på især dette felt ramt af internationale retningslinjer og lovgivning, der har direkte konsekvenser - men også udviklingspotentiale. Med oplæggene i dette netværk sætter vi derfor fokus på potentialet inden for energisektoren. Der vil blive rejst og besvaret spørgsmål som: hvad er rammevilkårene? Hvad er det vigtigste på den politiske agenda? Hvordan får man indflydelse som både privat og offentlig aktør eller interesseorganisation? Hvad er vækstpotentialet? Samt hvad er myte, og hvad er fakta inden for de større tendenser?

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, inviteres der i starten af juni måned 2017 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Altingets energipolitiske netværk er også en mulighed for at møde nøgleaktører fra den danske energipolitiske sektor og erfaringsudveksle med ligesindede.

Netværkets faste mødeleder er Morten Nielsen, owner and director SDG Business Solutions.

  

Nord Stream II

Sebastian Sass, EU-talsmand, Nord Stream 2 og Markela Dedopoulos, Kommunikations og Public Affairs Manager, Nord Stream 2

Hvor befinder de største udfordringer sig i forhold til Nord Stream 2-projektet? Hvad gør Nord Stream 2 selv for at imødekomme disse udfordringer, og hvad betyder det, når den danske regering siger, at det er en beslutning der bør tages i EU? Det svarer Sebastian Sass og Markela Dedopoulos på ved dette møde, og giver samtidig en indføring i projektets energimæssige vinkel og det øget behov for import af gas til Europa. Ved dette møde vil vi ekstraordinært invitere Altingets EU-politiske netværk med ind til en hyggelig sammenkomst, hvor der vil være rig mulighed for at debattere og netværke på tværs. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, KBH K, onsdag 9. maj 2018 kl. 09.00-12.00

 

Altingets årlige energidøgn - Grønbechs Hotel torsdag onsdag 6. juni 2018

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører på det energipolitiske område. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Her vil vi med et fremtidsperspektiv gå i dybden med, hvad vi kan forvente af den energipolitiske dagsorden, og hvordan vi allerede nu kan begynde at arbejde for at forme den.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Bornholms Energi og Forsyning
  • Rundvisning på Bornholms Energi og Forsyning
  • Transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Fælles frokost 
  • Indlæg ved Troels Ranis, branchedirektør, Dansk Industri
  • Workshop og cases i samarbejde med moderator
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Bornholms Energi og Forsyning rundt

Rasmus Sielemann Christensen, direktør Bornholms Energi- og Forsyning, og Klaus Vesløv, Afdelingschef Public Affairs/Komm./CSR

Meget er sket på Bornholm de seneste år. Stort set alt al forsyning er nu samlet under ét tag, nemlig i multiforsyningsselskabet Bornholms Energi og Forsyning. Derudover drømmes der i disse dage om at blive Danmarks grønne test-ø, som det er lykkedes at få Lars Chr. Lilleholt (V) til at tage med i forhandlingerne ved den kommende energiaftale. Hvordan alt dette har kunnet lade sig gøre, og fremtidens udfordringer, vil du høre nærmere om på dagens rundtur.

Bornholms Energi- og Forsyning, Rønne, Bornholm, onsdag 6. juni 2018

 

Den energipolitiske dagsorden i Danmark 

Jens Dandanell Petersen, Chefkonsulent, Dansk Industri

Hvad er de mest presserende sager på dagsordenen den kommende tid og hvad mener industrien om dem? Jens Dandanell Petersen, Chefkonsulent i Dansk Industri, vil gæste dagen og komme med bud på disse spørgsmål.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, onsdag 6. juni 2018

 

En status på energiaftalen

Lars Chr. Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister (V)

Ved folketingets åbningstale, lagde statsministeren op til en ny energiaftale som vil blive fremlagt efter nytår 2018. Her et lille år efter, vil vi tage en status på aftalen sammen med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Hvad har været de største udfordringer og dilemmaer? Og har det levet op til forventningerne?

Børsbygningen, fredag 21. september 2018 kl. 9:00-12:00

 

Nyt fra EU

Bendt Bendtsen (KF), MEP, medlem af udvalget for Industri, Forskning og Energi (ITRE)

Bendt Bendtsen er ingen nybegynder i det politiske landskab, og har siden 2009 siddet i den største politiske gruppe, EPP-gruppen, i Europa-Parlamentet. Som medlem af Udvalget for Industri, Forskning og Energi (ITRE), spiller han en afgørende rolle i mange af de forskellige energiforslag som kører igennem EU-systemet. Han vil ved dagens møde, give en opdatering på de igangværende forhandlinger og kommende tiltag fra EU.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, torsdag 1. november 2018 kl. 9:00-12:00

 

Med forbehold for ændringer.

 

Navnenyt

Se flere »