Energipolitisk netværk


Det energipolitiske er måske ét af de områder med størst potentiale for Danmark, der i forvejen anses som firstmovers internationalt med både at udvikle teknologi, eksportere og skabe vækst ud fra energi- og klimaløsninger. Samtidig er selv danske spillere på især dette felt ramt af internationale retningslinjer og lovgivning, der har direkte konsekvenser - men også udviklingspotentiale. Med oplæggene i dette netværk sætter vi derfor fokus på potentialet inden for energisektoren. Der vil blive rejst og besvaret spørgsmål som: hvad er rammevilkårene? Hvad er det vigtigste på den politiske agenda? Hvordan får man indflydelse som både privat og offentlig aktør eller interesseorganisation? Hvad er vækstpotentialet? Samt hvad er myte, og hvad er fakta inden for de større tendenser?

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, inviteres der i starten af juni måned 2017 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Altingets energipolitiske netværk er også en mulighed for at møde nøgleaktører fra den danske energipolitiske sektor og erfaringsudveksle med ligesindede. Programmet for 2018 er fortsat under udarbejdelse, men nedenfor kan du se det foreløbige program.

 

Fremtidens trends i energiforskningen

Niels Langvad, Scientific Officer i Innovationsfonden

Med forskning inden for både Energi, Klima og Miljø samt Bioressourcer, Fødevarer og Livsstil vil Niels Langvad give et fremadsynet perspektiv på de forskningsmæssige tendenser inden for energi og klima. Han har desuden ledererfaring fra det private og vil fremlægge, hvad fremtidens forskningsprioriteter kan betyde for virksomheder og innovation.

Bredgade 30, København K, onsdag 14. marts 2018, kl. 9.30-12.30

 

Nord Stream II

Sebastian Sass, rådgiver, Nord Stream II, EU-repræsentant

Hvor befinder de største udfordringer sig på Nord Stream II-projektet? Hvad gør Nord Stream II selv for at imødekomme disse udfordringer, og hvilken lobbystrategi kræver det? Det svarer Sebastian Sass på ved dette møde. Ved dette møde vil vi ekstraordinært invitere Altingets EU-politiske netværk med ind til en hyggelig sammenkomst, hvor der vil være rig mulighed for at debattere og netværke på tværs.

Altinget, Ny Kongensgade 10, KBH K, onsdag 9. maj 2018 kl. 09.00-12.00

 

Altingets årlige energidøgn - Grønbechs Hotel torsdag onsdag 6. juni 2018

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører på det energipolitiske område. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Her vil vi med et fremtidsperspektiv gå i dybden med, hvad vi kan forvente af den energipolitiske dagsorden, og hvordan vi allerede nu kan begynde at arbejde for at forme den.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Bornholms Energi og Forsyning
  • Rundvisning på Bornholms Energi og Forsyning
  • Transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Fælles frokost 
  • Indlæg ved Troels Ranis, branchedirektør, Dansk Industri
  • Workshop og cases i samarbejde med moderator
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Bornholms Energi og Forsyning rundt

Rasmus Sielemann Christensen, direktør Bornholms Energi- og Forsyning, og Klaus Vesløv, Afdelingschef Public Affairs/Komm./CSR

Meget er sket på Bornholm de seneste år. Stort set alt al forsyning er nu samlet under ét tag, nemlig i multiforsyningsselskabet Bornholms Energi og Forsyning. Derudover drømmes der i disse dage om at blive Danmarks grønne test-ø, som det er lykkedes at få Lars Chr. Lilleholt (V) til at tage med i forhandlingerne ved den kommende energiaftale. Hvordan alt dette har kunnet lade sig gøre, og fremtidens udfordringer, vil du høre nærmere om på dagens rundtur.

Bornholms Energi- og Forsyning, Rønne, Bornholm, onsdag 6. juni 2018

 

Den politiske dagsorden, erhverv og vækst

 

Troels Ranis, branchedirektør, Dansk Industri

DI Energi er en af de største interessenter inden for energi, forsyning mm., og har i januar 2017 været på erhvervsfremstød i Østasien med en større erhvervsdelegation og energi-, forsynings- og klimaministeren. Hvad er de mest presserende sager på dagsordenen den kommende tid, hvilke energi- og klimapolitiske tiltag er i pipelinen og hvordan kan vi gå til dem?

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, onsdag 6. juni 2018

 

En status på energiaftalen

Lars Chr. Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister (V)

Ved folketingets åbningstale, lagde statsministeren op til en ny energiaftale som vil blive fremlagt efter nytår 2018. Her et lille år efter, vil vi tage en status på aftalen sammen med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Hvad har været de største udfordringer og dilemmaer? Og har det levet op til forventningerne?

Børsbygningen, fredag 21. september 2018 kl. 9:00-12:00

 

Nyt fra EU

Bendt Bendtsen (KF), MEP, medlem af udvalget for Industri, Forskning og Energi (ITRE)

Bendt Bendtsen er ingen nybegynder i det politiske landskab, og har siden 2009 siddet i den største politiske gruppe, EPP-gruppen, i Europa-Parlamentet. Som medlem af Udvalget for Industri, Forskning og Energi (ITRE), spiller han en afgørende rolle i mange af de forskellige energiforslag som kører igennem EU-systemet. Han vil ved dagens møde, give en opdatering på de igangværende forhandlinger og kommende tiltag fra EU.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, torsdag 1. november 2018 kl. 9:00-12:00

 

Med forbehold for ændringer.