Forsyningspolitisk netværk 2018


Med Lars Chr. Lilleholt (V) fik forsyningssektoren for første gang en minister, som samlede og gjorde sektoren til et selvstændigt fokusområde. Ministeren har øget fokusset på benchmark og effektiviseringer og har derudover fremlagt danmarkshistoriens første samlede forsyningsstrategi.

Altingets forsyningspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske forsyningssektor og erfaringsudveksle med ligesindede. Netværket vil derudover udvikle deltagernes forståelse samt mulighed for at påvirke den kommende forsyningsstrategi gennem oplæg fra relevante og indflydelsesrige oplægsholdere i et fortroligt rum.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i starten af juni 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er redaktør på Altinget: forsyning Klaus Ulrik Mortensen.

 

Møde med ordførerne

Hvordan ser fremtiden ud for fjernvarmesektoren? Vi inviterer energiordførerne ind til en debat om mulige fremtidsscenarier efter grundbeløbet forsvinder 1/1 2019.

Christian Poll (ALT) og Carsten Bach (LA)

Børsbygningen, fredag 9. februar 2018 kl. 09.00-12.00

 

Altingets årlige forsyningsdøgn - Grønbechs Hotel tirsdag 5. juni 2018

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Vi ligger ekstraordinært ud med en tur til Bornholms Energi og Forsyning, hvor vi vil blive vist rundt og fortalt om deres spændende projekter og omorganiseringer. Dagens program lyder således:

Fly fra København til Bornholm og transport til Bornholms Energi og Forsyning 

Rundvisning på Bornholms Energi og Forsyning

Transport til Grønbechs Hotel, Allinge

Fælles frokost

Oplæg ved relevant indlægsholder og workshop

Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'

Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Bornholms forsyning rundt

 

Rasmus Sielemann Christensen, direktør Bornholms Energi- og Forsyning, og Klaus Vesløv, Afdelingschef Public Affairs/Komm./CSR

Meget er sket på Bornholm de seneste år. Stort set alt al forsyning er nu samlet under ét tag, nemlig i multiforsyningsselskabet Bornholms Energi og Forsyning. Derudover drømmes der i disse dage om at blive Danmarks grønne test-ø, som det er lykkedes at få Lars Chr. Lilleholt (V) til at tage med i forhandlingerne ved den kommende energiaftale. Hvordan alt dette har kunnet lade sig gøre, og fremtidens udfordringer, vil du høre nærmere om på dagens rundtur.

Bornholms Energi- og Forsyning, Rønne, Bornholm, tirsdag 5. juni 2018

 

Klimatilpasning der passer 

Lykke Leonardsen, Head of program for Resilient and Sustainable City Solutions, Københavns Kommune 

Det kræver god planlægning, hvis man skal sikre, at man får mest klimatilpasning for pengene. Klimatilpasningsindsatsen kan således bidrage til at opfylde flere politiske mål samtidig. Men hvordan tilgodeser man både miljøet og forsyningsselskabernes udfordringer, i en samlet indsats? Ved dette møde vil vi ekstraordinært invitere Altingets miljøpolitiskenetværk med ind til en hyggelig sammenkomst, hvor der vil være rig mulighed for at debattere og netværke på tværs. Mødet vil blive afholdt i mere uformelle rammer i Ubbes Vinbar, hvor vi vil byde på lidt vin, vand og tapas.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, 10. september 2018 kl. 15.00-18.00

 

Forsyningssikkerhed - er det stadig pengene værd?

Lars Barfoed, bestyrelsesformand Energinet, direktør for public affairs Primetime, fhv. minister

Børsbygningen, tirsdag 13. november 2018 kl. 09.00-12.00

 

Med forbehold for ændringer