Bliv
kontaktet

Integration

Altingets integrationspolitiske netværk er et professionelt forum på tværs af sektorer. Her vil du møde fagligt ligesindede, der dagligt beskæftiger sig med integration, inklusion og sociale problemstillinger i afgørende poster. Omdrejningspunktet vil være at favne de udfordringer, hvis vigtigste formål er at skabe velfungerende rammer for integrationen og social inklusion i Danmark. Vi inviterer til hvert møde relevante aktører, som kan inspirere og udruste netværksdeltagerne med en nicheviden indenfor området; lige fra evidensbaseret forskning om identitet og tilhørsforhold og foreningsliv for børn og unge til valgdeltagelse og beboerdemokrati, som kan få større indflydelse på fremtidens socialpolitiske vilkår. 

Mødeleder

Lad os tænke nyt og tage integrationen tilbage i hverdagen, hvor den hører hjemme, og væk fra politikernes jerngreb

- Abdel Aziz Mahmoud, journalist og tv-vært

Abdel Aziz Mahmoud er fast mødeleder på netværket. Abdel har markeret sig som en stærk og vigtig stemme i integrationsdebatten både i sit journalistiske virke og privat med blandt andet bogen "Hvor taler du flot dansk!" På hvert møde bidrager Abdel med sin viden og erfaring og være med til at løfte og nuancere debatten.

 

Program

3/12-2020

Niels Jespersen, debattør og forfatter

Eksperimentet der slog fejl?

Niels Jespersen er en af forfatterne bag bogen ’Eksperimentet der slog fejl’. I bogen ser forfatterne tilbage de sidste årtiers integration og spørger, om det er gået, som man kunne have forventet. Hvad er konsekvenserne af indvandringen i forhold til kulturelle spændinger og konflikter - og er det islam eller tonen, der skaber dem? Hvad er omkostningerne for samfundet og velfærdsstaten, og hvordan vil et fremtidigt Danmark se ud, hvis indvandringen stopper, forbliver den samme eller øges over de næste 30 år?

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30

23/3-2021

Anna Piil Damm, Aarhus Universitet, Institut for Økonomi, Trygfondens Børneforskningscenter

Hvordan skal eleverne fordeles i skolerne, og hvad betyder det for integrationen?

Flere gange har det været diskuteret, om der skal gøres noget ved fordelingsmetoden, som gymnasierne bruger til fordeling af skoleelever. Den såkaldte ’klyngemodel’ er eksperternes bedste bud på, hvordan man kommer nogle af problemerne i forkøbet. Trygfondens Børneforsknigscenter er på trapperne med et forskningsprojekt om virkningerne af omfordeling af tosprogede elever mellem folkeskoler, og vi har inviteret Anna Piil Damm fra forskningscentret til at komme og præsentere nogle af resultaterne og bidrage til diskussionen om integration i landets folkeskoler.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets integrationspolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige sektorer.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser