Integrationspolitisk netværk


Integration er et centralt emne på den politiske dagsorden og involverer aktører fra civilsamfundet over det offentlige og ud til det private, hvis den skal være succesfuld. Altingets integrationspolitiskenetværk er en mulighed for at møde nøgleaktører fra forskellige sektorer og erfaringsudveksle med ligesindede, der dagligt beskæftiger sig med integration i afgørende poster.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i august måned 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Programmet for 2018 er nu på plads og kan ses nedenfor. Du kan ligeledes se programmet for netværkets første år ved at følge linket her.

Netværkets faste mødeleder er Natasha Al-Hariri, der er uddannet jurist med speciale i udlændingeret og menneskerettigheder. Natasha er derudover medlem af Rådet for Etniske Minoriteter og bestyrelsesmedlem i Refugees Welcome.

Se hele programmet for 2017 her. 

  

Minoritetsstemmer skaber stemmer

Niddal El-Jabri, projektansvarlig, Mino Danmark

Knap 40 pct. af efterkommere med rødder i ikke-vestlige lande stemte ved kommunalvalget i 2013, hvilket er en del lavere end unge med majoritetsbaggrund. Mino Danmark har formuleret en kommunalvalgsstrategi, ”Minoritetsstemmer skaber stemmer”, som skal få flere unge med minoritetsbaggrund til stemmeurnerne ved valget i november måned. Projektansvarlig Niddal El-Jabri gæster netværket til en snak om erfaringerne fra projektet og hvad næste skridt er i arbejdet med demokratisk dannelse.

Børsbygningen, mandag 8. januar 2018 kl. 09.00-12.00 

 

Social kontrol og æresrelaterede konflikter

Susanne Willaume Fabricius, projektchef i Etnisk Ung

Projektchef i Etnisk Ung Susanne Willaume Fabricius har arbejdet specialiseret med rådgivning om æresrelaterede konflikter siden 2009, og har derfor stor indsigt i omfanget og karakteristikken af konflikterne. Susanne Fabricius gæster netværket til en snak om organisationens oplevelser og arbejdet med både de unge og deres forældre.

Børsbygningen, mandag 9. april 2018 kl. 09.00-12.00

 

Altingets årlige integrationsdøgn - Grønbechs Hotel tirsdag 21. august 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved forfatter Aydin Soei
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved ph.d. og lektor, Laura Gilliam
  • Workshop
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Medborgerskabsfortællinger blandt minoriteter

Aydin Soei, forfatter og sociolog

Forfatter Aydin Soei er uddannet sociolog med speciale i blandt andet udsatte unge og medborgerskab, og har senest arbejdet på et forskningsprojekt om risikoadfærd i udsatte områder. Aydin Soei fortæller om unges modborgerskabsfortællinger og giver et blik ind i, hvilken betydning skolen og boligområdet har for disse fortællinger.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 21. august 2018 inkl. overnatning

 

Skolen som civiliserende institution?

Laura Gilliam, ph.d. og lektor 

Over tid har etniske minoritetsdrenges erfaringer med folkeskolen, i de lokale områder og i det større samfund, skabt en modkulturel form omkring hård maskulinitet og en afvisning af skolens krav, som mange drenge dels finder styrke i, dels er underlagt. Også kategorien 'indvandrerdreng', som drengene tilskrives, har efterhånden fået så negative konnotationer, at mange lærere møder drengene med negative forventninger og hårdere disciplinering. Laura Gilliam vil uddybe sin pointe og fortælle om sin forskning i forskelsbehandling og drengenes balancegang mellem skolen og vennegruppen.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 21. august 2018 inkl. overnatning

 

Integration i praksis

Ole Carlsen, fabriksdirektør, Danish Crown

Lovning på et job efter endt praktikforløb er koden til, hvordan kommunale praktikforløb for flygtninge bliver en succes, mener man hos Danish Crown. Fabriksdirektør i Danish Crown i Blans, Ole Carsel, uddyber virksomhedens tilgang til integrationsindsatsen og deler derudover ud af erfaringerne med samarbejdet med kommunen og flygtningecentret.

Børsbygningen, fredag 30. november 2018 kl. 09.00-12.00

 

Med forbehold for ændringer 

 

Om Altinget

Altinget er et prisvindende, privatejet, politisk neutralt netmedium grundlagt i januar 2000 med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Vi udgiver 20 fagpolitiske nyhedsportaler og er blandt de mest citerede politiske medier i Danmark. Dertil kommer to gratis netaviser (en med overblik over dansk politik og en om civilsamfundet), to årlige magasinudgivelser samt flere konferencer. Efter stigende efterspørgsel fra vores læsere udvidede vi i 2016 vores online-platform med fysiske netværk, hvor medlemmerne bliver bundet sammen i eksklusive netværksgrupper med fokus på nichepolitiske problemstillinger. Vi kalder det den politiske ARENA, fordi man mødes om aktuelle, centrale politiske emner i et fælles og fortroligt rum.