Om  
Morten Messerschmidt
Erik Bjørn Møller

Messerschmidt mister sin presserådgiver

Lige ved starten af valgkampen mister historiens hidtil største stemmesluger, DF's Morten Messerschmidt, sin spindoktor gennem godt to år, Erik Bjørn Møller, der skal være journalist på fagbladet Folkeskolen.

Rasmus Nielsen

En af landets mest erfarne, politiske nyhedsjournalister, Erik Bjørn Møller, har netop forladt Christiansborg, hvor han har været rådgiver for DF's Morten Messerschmidt. Han starter 1. juni som journalist på fagbladet Folkeskolen, der udgives af Danmarks Lærerforening.

Erik Bjørn Møller har været lønnet af midler fra Europa-Parlamentet og skulle alligevel være fratrådt ved ophøret af Messerschmidts EU-mandat. Og han må ikke bruge EU-arbejdstid på at hjælpe sin tidligere chef med at blive valgt til Folketinget.

Morten Messerschmidt, der er afgående medlem af Europa-Parlamentet og stiller op til Folketinget ved valget grundlovsdag, siger til Altinget om sin snart forhenværende presserådgiver:

"Jeg var rigtigt glad, da Erik Bjørn for nu over to år siden sagde ja til at være min presserådgiver. Vi vidste begge, at det var en tidsbegrænset ansættelse, da jeg havde blikket rettet mod Folketinget. Ikke desto mindre har Erik været en fantastisk hjælp og inspiration - både når det kommer til pressehåndtering, sparring og politikudvikling.

Jeg er derfor også glad for, at det er lykkedes ham at få en ny og spændende stilling nu, hvor vore veje helt planmæssigt skilles. Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre fagjournalist end netop Erik Bjørn, og ønsker derfor både ham og fagbladet Folkeskolen tillykke.”

181 ansøgere
Der var hele 181 ansøgere til journaliststillingen på fagbladet Folkeskolen - som ifølge chefredaktøren, direktør Hanne B. Jørgensen ikke mindst har øje for Erik Bjørn Møllers nyhedskompetencer og store erfaring:

"Hos os skal Erik Bjørn både lave den gode uddannelsespolitiske nyhed, skrive historier ude i marken på skolerne samt være med til at coache de yngre medarbejdere på redaktionen."

Det vakte opsigt i Christiansborg-miljøet, da Erik Bjørn Møller for to år og to måneder siden forlod aktiv journalistik for at blive rådgiver - og det tilmed for en forkætret profil som Morten Messerschmidt.

Kommunikationsopgaven var og er stor, blandt andet fordi Messerschmidt har stået midt i den såkaldte Meld- og Feld-sag om muligt misbrug af EU-midler. Sagen er endnu ikke afsluttet i EU-systemet og ventes først afgjort efter de danske valg.

S-pressechef 
Erik Bjørn Møller har tidligere været uddannelses- og nyhedsredaktør på Altinget. Før var han pressechef for daværende V-borgmester Pia Allerslev på Københavns Rådhus. Han har også været nyhedsournalist og politisk redaktør på Berlingske samt pressechef for Socialdemokratiet, da Mogens Lykketoft var formand.

Morten Messerschmidt er den politiker, der nogensinde har fået flest stemmer ved et dansk valg. Det skete ved valget i 2014 til Europa-Parlamentet, hvor han scorede 465.758 stemmer over hele landet. Danmark er en stor valgkreds ved valg til Europa-Parlamentet, der næste gang finder sted søndag 26. maj.

Messerschmidt søger nu valg til Folketinget i Fredensborgkredsen i Nordsjællands Storkreds. Han har en kampagnestab bestående af en gruppe unge frivillige.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Erik Bjørn Møller

Pressechef, Dansk Folkeparti
journalist (DJH. 1991)

0:000:00