Om  
Thomas Adelskov
Christina Krzyrosiak Hansen

S-borgmester fratræder flere politiske poster

Thomas Adelskov (S), der er borgmester i Odsherred Kommune og forhenværende MF, fratræder sine politiske poster i KL og partiets hovedbestyrelse, fordi hans hustru står over for et langvarigt kræftbehandlingsforløb.

Martin Mauricio

"Det sker ikke så tit, at jeg deler opslag om personlige eller familiemæssige forhold, men i dag gør jeg en undtagelse, da det også har betydning for mit politiske arbejde."

Sådan indleder Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov (S), et opslag på Facebook, hvori han meddeler, at han fratræder flere af sine politiske poster, fordi hans hustru i længere tid har været syg med lymfekræft.

Foruden at varetage borgmesterposten er Thomas Adelskov formand for Socialudvalget og bestyrelsesmedlem i Kommunernes Landsforening (KL) samt medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse. 

Det er de poster, han nu fratræder. 

Han forklarer i sit opslag, at hustruen Jane har været i kemoterapi siden maj, men at behandlingen ikke har været tilstrækkelig.

"Et sådan langvarigt behandlingsforløb trækker i den grad tænder ud," skriver han og fortsætter:

"Jeg bliver derfor også nødt til at kigge på mine prioriteringer i de kommende måneder."

Christina Krzyrosiak Hansen (S), der er borgmester i Holbæk Kommune, overtager Thomas Adelskovs bestyrelsespost i KL.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Adelskov

Byrådsmedlem (S), Odsherred Kommune, formand, Arbejdsmarkedets Feriefond, bestyrelsesmedlem, Odsherred Forsyning, næstformand, Pensam, Regeringens Ghettorepræsentant

Christina Krzyrosiak Hansen

Borgmester (S), Holbæk Kommune
ba.soc. (Københavns Uni.)









0:000:00