Anker Boye stopper som Odense-borgmester

STOP: Odenses mangeårige borgmester Anker Boye genopstiller ikke ved kommunalvalget næste år.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

20 år har Anker Boye været borgmester i Odense Kommune, og 24 år har han været Socialdemokraternes spidskandidat. Men efter kommunalvalget næste år er det slut, fortæller Anker Boye til fyens.dk.

Den snart 66-årige Anker Boye har nemlig besluttet, at hans kommunalpolitiske karriere er slut, og han genopstiller derfor ikke.

”Jeg elsker min by, jeg elsker mit arbejde, men man ved aldrig, hvad livet byder, og min kone Lykke og jeg vil gerne have nogle gode år sammen, hvor der er tid til nogle andre ting,” siger Anker Boye til Fyens.dk.

Den snart 66-årige Odense-borgmester fortæller samtidig, at beslutningen allerede blev taget i forbindelse med det seneste kommunalvalg i 2013.

Ifølge Fyens.dk har Anker Boye den seneste tid været ramt af kritik fra flere sider. Både internt hos Socialdemokraterne og hos medarbejdere og borgere har der lydt klager over, at der blev skåret på servicen til børn og ældre for til gengæld at stå fast på store millioninvesteringer i en vækststrategi.

Anker Boye bliver siddende som borgmester indtil kommunalvalget i 2017, og de odenseanske socialdemokrater vælger i begyndelsen af april ny spidskandidat på et repræsentantskabsmøde.

Dokumentation

Blå bog: Anker Boye

Anker Boye er født 12. februar 1950 i Odense.

Han er udlært maler i 1970, men har også arbejdet som portør fra 1976-81, hvor han blev fagligt aktiv og fællestillidsmand og senere formand for LO i Odense.

Boye vandt borgmesterposten i Odense ved kommunalvalget i 1993, en post han satte sig på 1. januar 1994. Her sad han indtil valget i 2005, hvor han tabte til en anden Boye, nemlig den konservative Jan Boye.

Ved valget i 2009 vandt Anker Boye borgmesterposten tilbage og kunne igen kalde sig borgmester i Odense, og den titel har han haft siden.

Anker Boye har både været formand og næstformand i Kommunernes Landsforening, hvor han stadig sidder i bestyrelsen. 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anker Boye

Fhv. borgmester (S), Odense Kommune, fhv. formand for KL (1998-2002)
maler (1970)

0:000:00