Anne Mette Vestergaard ny EP-Informationschef

NYHED: Efter tre år uden har Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark fået ny chef. Det bliver EU-eksperten Anne Mette Vestergaard, der kommer fra ambassaden i Washington.
Anne Mette Vestergaard bliver ny chef for Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark.
Anne Mette Vestergaard bliver ny chef for Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark.Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Morten Øyen

Det er min klare målsætning at være med til at sikre en pæn valgdeltagelse ved det kommende parlamentsvalg.

Anne Mette Vestergaard
Ny Informationschef for Europa-Parlamentet i Danmark
Fakta
Tidligere chefer for Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark:

- Henrik Gerner Hansen, cand.jur., 2009-2012 (fungerende informationschef)
- Søren Peter Søndergaard, cand.polit., 1999 - 2009
- Mikael Bramsen, journalist, 1987 - 1998
- Vagn Heiselberg, journalist, 1973 - 1987

Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark får 1. september ny chef. Det bliver juristen Anne Mette Vestergaard, som kommer tilbage til København efter at have været næstkommanderende på ambassaden i Washington i de seneste to år.

Hun har tidligere været europapolitisk chefrådgiver på Dansk Institut for Internationale Studier og over flere omgange arbejdet indgående med EU-systemet for Udenrigsministeriet.

”Med den profil jeg har, så kunne det ikke matche bedre,” siger Anne Mette Vestergaard om sin nye stilling.

Højere valgdeltagelse
Nu skal hun bruge den første tid på at lære sin nye arbejdsplads at kende, før der bliver sat nye store projekter i gang. Men hendes ambition er at være med til, at endnu flere vælgere vil stemme ved parlamentsvalget i 2014.

”Jeg kan godt drømme om en højere stemmeprocent. Man skal nok være forsigtig med at sætte tal på – sidste gang var der jo også tronfølgeafstemningen samtidig – men det er min klare målsætning at være med til at sikre en pæn valgdeltagelse ved det kommende parlamentsvalg,” siger Anne Mette Vestergaard i et interview med Altinget.dk.

Ved Europa-Parlamentsvalget i 2009 var stemmeprocenten 59,5 procent. Det var 11,8 procent højere end ved valget i 2004.

Ledig stilling i tre år
Stillingen, Anne Mette Vestergaard overtager, er de seneste tre år blevet varetaget af Informationskontorets souschef Henrik Gerner Hansen. Men reelt har den prestigefulde stilling været ledig siden august 2009, hvor daværende informationschef Søren Søndergaard døde efter længere tids sygdom.

Ansættelsesprocessen har dog også været lang for den nye chef, som ansøgte stillingen tilbage i maj 2011. Det er tidligere blevet kritiseret, at der skulle gå så lang tid, før stillingen blev besat. Og ifølge Altingets kilder skyldes det blandt andet uenighed i organisationen om, hvorvidt stillingen skulle slås op eksternt.

Det endte stillingen med at blive efter pres fra blandt andre europa-parlamentarikere.

”Der findes vældig gode kandidater inden for systemet, men så vigtig en stilling bør slås offentligt op på fri markedsvilkår og ikke først slås op internt i systemet,” sagde Anne E. Jensen til Altinget i oktober 2010.

Når Anne Mette Vestergaard sætter sig i chefstolen, bliver hun den femte informationschef for Europa-Parlamentet i Danmark, siden Danmark blev optaget i EF i 1973.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00