Bred støtte til Fischer Boel

EU: Efter fem år som Danmarks EU-kommissær overvejer Mariann Fischer Boel at genopstille. Hun får nu ros fra både venstre- og højrefløjen.
Mariann Fischer Boel (V) høster ros flere steder fra, kort før hun skal beslutte, om hun vil fortsætte som EU-kommissær. Ikke alene får Mariann Fischer Boel opbakning fra EU-Kommissionens formand José Manuel Barrosso, nu melder danske politikere sig som fans af den danske EU-kommissær, skriver Berlingske Tidende.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti roser hendes poltiske tæft og ser ud til at kunne billige hendes genudpegning.

"Jeg synes, at Mariann Fischer Boel har gjort det godt som dansk kommissær. Hendes arbejde har givet Danmark indflydelse og en god placering i Kommissionen. Det skal der ikke herske nogen tvivl om," siger Socialdemokraternes EU-ordfører, Kim Mortensen, til Berlingske Tidende.

Mariann Fischer Boel har som landbrugskommissær ansvaret for en stor del af EU's budget, og Socialdemokraterne mener, at hun har forvaltet sin opgave tilfredsstillende.

"De sager, hvor vi har haft med hende at gøre, om landbrugspolitikken og landbrugsstøtteordningerne, har hun forfulgt en god linje i forhold til at få begrænset støtteordningerne, siger Kim Mortensen, der stadig har et håb om, at tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) kan sikre sig posten som kommissionsformand.

Fischer Boel genovervejer
Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har 66-årige Mariann Fischer Boel for nogen tid siden fortalt tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), at hun ikke ønsker at fortsætte i en ny femårsperiode som kommissær. Men et stærkt politisk pres har tilsyneladende fået Fischer Boel til at genoverveje situationen.

Også Dansk Folkeparti udtrykker tilfredshed med Fischer Boel. DF's EU-ordfører Morten Messerschmidt ser helst, at Folketinget udpeger den danske kommissær, men mener samtidig, at Fischer Boel har gjort det "hæderligt".

"Jeg synes, at hun har gjort det ok med de betingelser, der er i EU-systemet. Det kunne have været meget værre," siger Morten Messerschmidt til Berlingske Tidende.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mariann Fischer Boel

Fhv. EU-kommissær for landbrug og landdistriktsudvikling 2004-09, fhv. minister, MF 1990-2004 og byrådsmedlem, Munkebo (V)
Højere handelseksamen (1965)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Kim Mortensen

Direktør, Dansk Fjernvarme, fhv. MF (S)
elektriker (Esbjerg Tekniske Skole 1986)

0:000:00