Christian Juhl mister ordførerskab

NAVNE: En rokade på ordførerposterne skubber den markante og nu forhenværende udenrigsordfører Christian Juhl (EL) ned i rækkerne hos Enhedslisten. Han bliver arbejds- og udviklingsordfører, mens forsvars- og udenrigsområderne fremover skal dækkes ind af Nikolaj Villumsen (EL).

Line Jenvall

Posten som Enhedslistens udenrigsordfører overgår til forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (EL), mens Christian Juhl (EL), der indtil nu har varetaget ordførerskabet på det udenrigspolitiske område, degraderes til arbejdsmarkeds- og udviklingsordfører. 

Det sker efter, at Enhedslistens folketingsgruppe på et møde tirsdag besluttede at rokere lidt rundt på ordførerskaberne.

Flere medier beskriver den nye fordeling af ordførerskaber som en klar nedtoning af Christian Juhl, der senest har gjort sig bemærket med et debatindlæg i Politiken om krigen mod Islamisk Stat (IS), der står bag videofilmede halshugninger og andre brutale drab i Syrien og Irak. Her talte han for at indgå i dialog med IS, en udmelding, der straks efter blev skudt ned af partiets retsordfører, Pernille Skipper (EL).

I følge Enhedslistens gruppeformand Stine Brix (EL) er det dog ikke sagen.

"Vi har foretaget en mindre rokade i folketingsgruppen, blandt andet ved at lægge forsvars- og udenrigsområdet sammen for at styrke sammenhængen mellem de to områder," siger hun i følge BT i en skriftlig kommentar.

Rokaden betyder også, at Enhedslisten byder velkommen til Sarah Nørris Christensen, der blandt andet har en baggrund i kommunalbestyrelsen i Esbjerg. Hun er stedfortræder for Henning Hyllested, der i tre uger skal deltage i FN's Generalforsamling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Juhl

Fhv. MF (EL) 2011-22
lærer (Læreruddannelsen i Silkeborg 1979)

0:000:00