Kommentar af 
Jarl Cordua

Cordua: Putin og Hamas ville anbefale Alternativet

KLUMME: Alternativet er udenrigspolitisk et helt andet hårdkogt alternativ, end man overhovedet kunne have forestillet sig. Vladimir Putin og Hamas er sikkert henrykte, skriver Jarl Cordua. 

I programmet ”Det Røde Felt” på Radio24syv kunne man mandag høre tidligere MEP for Junibevægelsen Ulla Sandbæk, der som udenrigsordfører tegner Alternativet, med synspunkter, der burde få flere til at spærre øjnene op.
I programmet ”Det Røde Felt” på Radio24syv kunne man mandag høre tidligere MEP for Junibevægelsen Ulla Sandbæk, der som udenrigsordfører tegner Alternativet, med synspunkter, der burde få flere til at spærre øjnene op.Foto: Pressefoto
Jarl Cordua

Samfundsfaglig-matematisk student fra Bornholms Amtsgymnasium i Rønne 1988

Cand.polit. fra Københavns Universitet 1998

Bor nu i Hellerup ved København (Bosat 1993-2008 på Islands Brygge)

Arbejder nu som freelancejournalist, klummeskribent, boganmelder, foredragsholder, konsulent, kommentator og radiovært.

jarlcordua.dk

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen har indtil for nyligt givet et indtryk af at være holdeplads for politiske teddy-bjørne - fyldt med mennesker med gode viljer, men alt for naive til denne onde verden. Den antagelse har nu vist sig ikke at være helt rigtig.

Tværtimod.

Forleden smed Alternativet den tre-gange blandt andet fusk- og bedrageridømte, tidligere finansmand Klaus Riskær ud af partiet efter kun fem dages medlemskab.

Det kan man ikke bebrejde dem, om end det kan undre, at de ikke fra begyndelsen spærrede vejen ind for den notoriske platugle. På få dage fik Riskær held med at kapre partiet i medierne, mens han latterliggjorde eller helt afviste partiets møjsommeligt udarbejdede politik.  

Måske slår Alternativet også alle rekorder med hensyn til stalinisme, hvad angår udenrigspolitik.

Jarl Cordua
Klummeskribent, Altinget.

Af med fløjlshandskerne
Der var også udsigt til, at Riskær ville kandidere til posten som partiets spidskandidat til Folketinget i Københavns Omegns Storkreds.  Men så tog den lokale organisation fløjlshandskerne af og indstillede Riskær til eksklusion hos hovedbestyrelsen, der eksekverede beslutningen.

Ifølge Elbæk skete eksklusionen ”på baggrund af indberetninger fra lokale kredsbestyrelser, der har modtaget bekymrede henvendelser fra menige medlemmer.” Så i fremtiden skal menige medlemmer af partiet vare sig for andre menige medlemmers bekymrede henvendelser. Det lyder bekendt.

Mindre ytringsfrihed end i DF
Det, der kan undre, er, at Riskær, der aldrig fik en tillidspost i partiet, blev ekskluderet, blot fordi han sagde, hvad han mente om partiets politik.

I et normalt parti ville man nøjes med at konstatere, at Riskær ikke tegnede partiet og mente, hvad han ville. Men det er altså udelukket i Alternativet. Ytringsfriheden hos Alternativet er dermed reelt mindre end i Dansk Folkeparti, som hidtil har håndhævet de hidtil mest ”stalinistiske” regler for ytringer, der kan bringe et partimedlemskab i fare.

Opsigtsvækkende udenrigspolitik
Måske slår Alternativet også alle rekorder med hensyn til stalinisme, hvad angår udenrigspolitik. For i programmet ”Det Røde Felt” på Radio24syv mandag kunne man høre tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Junibevægelsen Ulla Sandbæk, der som udenrigsordfører tegner partiet, med synspunkter, der burde få flere til at spærre øjnene op.

Vært på det erklærede venstreorienterede program Lars Trier Mogensen var lydhørt rystet over Sandbæk, da hun mandag formiddag skulle analysere Israel-Palæstina-konflikten og konflikten i Østukraine.

Sandbæk ville eksempelvis anerkende terrorbevægelsen Hamas som ”frihedskæmperbevægelse”, da de bare skyder ”små bitte raketter” ind over Israel. I øvrigt har Israel ingen ret til at forsvare sig. Løsningen på konflikten er ”dialog” med Hamas, som bare er ”italesat af Vesten” som terrorister.

Anerkender ikke landes suverænitet
Det blev værre endnu. Sandbæk mener, at det var EU, der havde udløst konflikten i Ukraine, fordi man havde lokket landet med NATO-medlemskab. For Vesten havde tidligere accepteret, at Rusland skulle have noget at sige i landet.

Alternativet anerkender tydeligvis ikke princippet om landes suverænitet, eller at et land kan træffe selvstændige beslutninger. I øvrigt var det forkert, ifølge Sandbæk, at ”Gorbatjov forærede Krim til Ukraine”, hvor de, ifølge hende, altid har følt sig som russere. (Det var nu Khrusjtjov i 1954).

På linje med Putin og Sadam Hussein
Alternativets udenrigsordfører mener i øvrigt – ligesom Putin og Saddam Hussein - at de grænsedragninger, der eksisterer i verden, ikke behøver at blive respekteret, da de er tegnet tilfældigt ”med linealer” for mange år siden og ”trænger til at blive tegnet om”. I øvrigt skal Vesten ikke træde Rusland over tæerne.

Sandbæk bliver i øvrigt spidskandidat i stedet for Riskær. Vladimir Putin og Hamas er sikkert henrykte. Så også udenrigspolitisk er Alternativet et helt andet hårdkogt alternativ, end man overhovedet kunne have forestillet sig.

Hør Lars Trier Mogensens interview på Radio24syv med Ulla Sandbæk her

---
Jarl Cordua er liberal-borgerlig politisk kommentator og vært på radioprogrammet "Cordua & Steno” på Radio24syv. Hver onsdag skriver han klummen 'Liberale Brøl' i Altinget. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00