Det sker i dansk politik: 3 x samråd og et udenrigsministermøde

OVERBLIK: Altingets politiske ugepost giver dig her overblikket over, hvilke samråd, møder og andre politiske begivenheder, du skal holde øje med i denne uge. 

Folketingetsalen står tom i denne uge. Der er nemlig ingen lov-behandling på programmet. Officielt åbner Folketinget den første tirsdag i oktober. 
Folketingetsalen står tom i denne uge. Der er nemlig ingen lov-behandling på programmet. Officielt åbner Folketinget den første tirsdag i oktober. Foto: Henrik Sørensen/ft.dk
Anne JustesenCecilie Gormsen

Mandag kommer der arbejdsløshedstal for juli fra Danmarks Statistik. De offentliggøres klokken 9.

Tirsdag skal færingerne til stemmeurnerne for at vælge medlemmer til parlamentet Lagtinget. Valget på Færøerne kan få betydning for sammensætningen af det danske Folketing, da både MF Magni Arge fra Republikanere og MF Sjúrður Skaale fra Javnaðarflokkurin stiller op til Lagtinget. Dette kan resultere i en efterfølgende rokade på de færøske pladser i Folketinget. 

Justitsminister Søren Pind (V) er samme dag i åbent samråd i Retsudvalget om Datatilsynets kritik af Rigspolitiet. Socialdemokraterne har blandt andet bedt Søren Pind redegøre for, hvilke initiativer han vil tage for at imødekomme den skarpe kritik af Rigspolitiet, som Datatilsynet er komme med. 

På Københavns Universitet kan man møde den britiske europaminister David Lidington, hvor han vil tale om europæiske anliggender set i britisk perspektiv. Efter oplægget er der debat med prorektor Lykke Friis som ordstyrer. Det er i Festsalen, og det er klokken 14.

Onsdag har Enhedslisten kaldt miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i åbent samråd om randzoner og gødningsreglerne. Eva Kjer skal blandt andet svare på, hvilke initiativer hun vil igangsætte for at kompensere for de negative effekter på natur og miljø, som ophævelsen af kravet om randzoner og lempelsen af gødningsreglerne medfører. 

Folketingsmedlem Yildiz Akdogan fra Socialdemokraterne er vært for en høring om menneskerettigheder og religiøse minoriteter, hvor Danmission i samarbejde med Socialdemokraterne, Dansk Missionsråd, Institut for Menneskerettigheder og Folkekirkens Mellemkirkelige Råd samler NGO’er og andre relevante aktører på området. Det er klokken 13 til 15 i Fællessalen på Christiansborg.

Onsdag er også dagen, hvor Danmark sender sin første astronaut ud i rummet. Den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen skal på en 10-dages mission til Den Internationale Rumstation, IS.

Onsdag og torsdag har udenrigsminister Kristian Jensen inviteret sine nordiske og baltiske kolleger til København som formand for det nordisk-baltiske samarbejde (NB8) i 2015. Her vil ministrene drøfte den regionale sikkerhedssituation samt krisen i Ukraine og forholdet til Rusland, ligesom at det ventes, at der vil blive drøftet en række andre aktuelle internationale og europæiske spørgsmål. Der afholdes pressemøde torsdag klokken 11.40 i Udenrigsministeriet.

Torsdag holder SF sit årlige sommergruppemøde. I den forbindelse er der pressemøde 12.30. Følg med på Altinget. 

Samme dag har Socialdemokraterne kaldt skatteminister Karsten Lauritzen (V) i åbent samråd om regeringens indsats mod social dumping. 

Fredag er der afskedsreception hos Dansk Arbejdsgiverforening for Jørn Neergaard, der efter næsten 20 år forlod posten som DA-direktør i maj. Han blev senere udnævnt til beskæftigelsesminister i Løkkes regering. 

Fødselsdage
Alternativets finans- og økonomiordfører Josephine Fock fylder 50 lørdag 5. september. Tillykke og højt hurra for hende! 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00