DF vil kigge på eksport af asylansøgere

ASYL: Dansk Folkeparti vil lade sig inspirere af Østrig, der netop har lavet en aftale om at sende en del asylansøgere til Slovakiet, mens deres sag behandles i Østrig.

Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Lise-Lotte Skjoldan

I Østrig har man netop lavet en aftale med nabolandet Slovakiet om, at en del af asylansøgere i Østrig skal opholde sig i Slovakiet under behandlingen af deres asylansøgning.

I Danmark bør regeringen undersøge, om man kan bruge den samme model, mener Dansk Folkeparti.

Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) mener, det er en spændende tanke, også selvom asylansøgere, der får godkendt deres ansøgning, får lov til at vende tilbage til Østrig.

“Men når det er sagt, skal man ikke afvise, at den måde, som Østrig har indrettet sig på med Slovakiet, kan have en effekt i retning af, at færre får lyst til at søge asyl i Østrig,” siger Martin Henriksen til Jyllands-Posten.

Venstre er åbne over for aftaler som den mellem Østrig og Slovakiet, men i praksis kan det være vanskeligt, siger partiets fungerende politiske ordfører, Jacob Jensen. Han har svært ved at se, om det skulle være i Sverige eller i Tyskland, asylansøgere skulle opholde sig, mens Danmark behandlede deres sager.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00