Kommentar af 
Flemming Chr. Nielsen

Flemming Chr. Nielsen: 10.001 nats muslim-bashing

KLUMME: I betragtning af hvilke overvældende problemer vi står med, både nationalt og globalt, er det foruroligende, hvor meget landets relativt få muslimer konstant problematiseres i medierne, mener Fl. Chr. Nielsen.

<b>Prügelknabe: </b>Fredagsbøn i Moskeen på Dortheavej i København [Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix].
Prügelknabe: Fredagsbøn i Moskeen på Dortheavej i København [Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix].
Flemming Chr. Nielsen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Forleden læste jeg, at danskernes samlede gæld til det offentlige er på næsten 100 milliarder kroner. Altså i gennemsnit 20-25.000 kr. for hver af os – babyer og oldinge iberegnet.

Det burde naturligvis give anledning til døgnlange arbejdsdage i Folketinget og dramatiske avisoverskrifter, for tænk, hvad der kunne købes af velfærdsgoder for tvangsinddrevne penge.

Jeg læste også, at overvågningen af borgerne for længst har overskredet et omfang, der ville have gjort Erich Honecker og ligemænd gulgrønne af misundelse. Ikke engang dit fladskærms-tv kan du stole på. Det hænger dér og ikke bare nidstirrer dig, men aflurer alle dine private hemmeligheder.

Til overflod ved jeg, at klimakollaps truer kloden med orkaner, højvande, hungersnød, elendighed og død, men at det ikke prioriteres af den amerikanske præsident, hvorfor vi andre nu bør træde varsommere for ikke at ’accelerere’ problemet og irritere på højeste magthaverniveau.

Alligevel fylder de ikke-eksisterende spøgelser medierne med daglig omtale. Som en tro kopi af Spyttemanden slynger integrationsministeren en lagkage ind i ansigtet på dem.

Fl. Chr. Nielsen

En lang række andre uhyrligheder kan føjes til – blodige og sindssygt kostbare krige i Mellemøsten, territoriale uroligheder i Fjernøsten, efter-koloniale opgør i Afrika m.m.

Læs mere: Gælden til det offentlige er tæt på 100 milliarder

Eller for at returnere til vort eget beskedne og vennesæle land: SKAT er ved et beklageligt uheld kommet til at udbetale 12-17 milliarder til svindlere, som med en avanceret form for phishing har tiltusket sig pengene. Danske Bank har desuden bistået med penge-hvidvask i Moldova og Nordea med skatteunddragelse via Panama.

Og for at pirke en smule til den søvnigt slumrende forargelse: hvad angår bankerne er det dig og mig, som med vores tvangsudskrevne kundegebyrer er med til at honorere de økonomiske eksperter, der bistår med klatvask af penge.

Alt det og mere til kan ingen jævn forstand begribeligvis rumme i hovedet og langt mindre gøre noget ved. Det minder mig derfor til forveksling om dengang, jeg var ansat på en større offentlig arbejdsplads.

Jævnligt blev medarbejderne indkaldt til en drøftelse af institutionens elendige økonomiske og sociale forhold. Projekter og ’tiltag’ blev fremlagt. ’Situationens’ alvor blev diskuteret, og hidkaldte eksperter pegede i timevis på ubegribelige røde tal, der rullede frem på en lystavle. Hver især sad vi imens i andægtig tavshed og tænkte på ganske andre ting, indtil et fiffigt hoved foreslog en så simpel løsning, at alle pludselig bad om ordet og erklærede sig fuldt ud enige i den enkle udvej:

Når den sidste medarbejder gik hjem om aftenen, var det vedkommendes pligt at se efter, at der ikke stod vinduer åbne. Hvis vi blot sørgede for, at ingen varmestjælende kulde smøg sig ind, ville vi opnå en væsentlig besparelse på varmeregnskabet.

Det var om ikke en løsning så dog en solidarisk vilje til ”at tage hånd om problemerne.”

Med akkurat samme undvigemanøvre har vi lært at manøvrere uden om de alarmklokker, der ringer omkring os både fra det nære og fjerne. Skub katastroferne fra dig. Se bort fra alle de milliarder på afveje, luk øjnene for de daglige massakrer og bombardementer, nyd den kommende varme sommer og nyn en midsommerstrofe fra Højskolesangbogen.

”Efter os syndfloden!” som Ludvig den Femtendes elskerinde erklærede.

Eller for at citere verdensbankchef Jim Yong Kim eller andre, der har stillet det samme spørgsmål: ”Hvorfor gjorde vi dog ikke noget dengang?”

Det gør vi også. Men vi gør det ved at snakke om noget andet og perifert, og det gælder både borgere, politikere og medier. For bemærk venligst, at ovenstående uddrag af varierende trusler kun kortvarigt og sporadisk tiltrækker sig den offentlige opmærksomhed. Danske Bank-skandalen var på forsiden et par dage. Nordea-hvidvasken nogle uger indbefattet diverse pauser. Skattegælden på 100 milliarder er fortrængt. Overvågningen er stilfærdig og uden støvletramp, ikke værd at skrive om. Klima-katastrofen så abstrakt, at den ikke sælger aviser. Krigen i Syrien for kompliceret.

Men ét har vi, som lister sig med avisen ind gennem alle brevsprækker, som er tema for endeløse folketingsdebatter, som fyger hen over spalterne i dagbladenes ledende artikler, som fører til Facebook-udfald og påfølgende retssager, til politiske strategier om vælgerfangst, til et evigt Clement Kjersgaard-cirkus på tv, til demonstrationer og mod-demonstrationer, familie-fejder og skilsmisser, had, brutalitet, afstumpethed – og som bliver et troldspejl, der forvrænger og skjuler alt andet.

For vi har som prügelknabe og fjendebillede et så beskedent antal flygtninge og ’indvandrere,’ at hvis det offentlige eksempelvis sørgede for at indkassere sin gæld hos borgerne (sæt de mere end 3.000 snart fritstillede PostNord-tjenestemænd til det!), ja, så kunne vi udstyre hver af ’de fremmede’ med EN MILLION. Ja, du læste rigtigt!

Selv den mest flygtninge-forargede DF'er, eller venstremand vil ikke uden at blive tilbudt et midlertidigt psykiatrisk opholdssted kunne påstå, at der er mere end 100.000 evigt utilpassede, griske, udanske, islamiske, kulturfremmede og uintegrerbare i vort land.

Alligevel fylder de ikke-eksisterende spøgelser medierne med daglig omtale. Som en tro kopi af Spyttemanden slynger integrationsministeren en lagkage ind i ansigtet på dem, og bag hende lyder et jubelkor af stemmer: ”VI har ikke råd til at lege socialkontor for DEM … DE ligger OS til byrde.”

Læs mere: Diskvalificerede Støjberg lige sig selv som ny V-formand?

Som makronbund i ministerens lagkage overgår evighedsfortællingen om muslimer endda 1001 nats arabiske eventyr. Faktisk er den som 10.001 nat, for rundt regnet har den fastholdt nationens udelte opmærksomhed i 27-28 år.

Se i stedet på de katastrofer, der virkelig truer os, på de uhyrlige pengesummer, der forsvinder, på de multinationale øjne, der belurer os, på den natur, som gør oprør imod os.

Giv os bare et enkelt kvartal uden den daglige muslim-bashing.

......

Flemming Chr. Nielsen (1943) er journalist, forfatter og oversætter af flere klassiske værker. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Chr. Nielsen

Forfatter, oversætter
cand.scient. i matematik og fysik (Aarhus Uni. 1969)

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00