Flere kandidater til radikal formandspost

KAMPVALG: To personer har allerede meldt sig som kandidater til den ledige post som landsformand for de Radikale, der skal besættes i september.

Flere kandidater er klar til at overtage Klaus Frandsens (billedet) post som landsformand for Radikale. 
Flere kandidater er klar til at overtage Klaus Frandsens (billedet) post som landsformand for Radikale. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Cecilie Gormsen

Der er lagt op til kampvalg, når Radikale skal vælge ny landsformand på landsmødet i september. 

Allerede nu har to radikale meldt deres kandidatur, og der kan nå at komme flere, da man kan melde sig helt ind til landsmødets første dag, som er 19. september. De to landsformandskandidater er Svend Thorhauge fra Skanderborg-kredsen og Kristina Siig fra Svendborg-kredsen. 

Svend Thorhauge er 43 år og stillede op for Radikale ved det seneste folketingsvalg og har tidligere stillet op til regionsrådsvalget i Region Midtjylland. Han har studeret på Institut for Statskundskab og på Teologisk Fakultet på Aarhus Universitet og arbejder i dag med talentudvikling i gymnasieskolen. 

"Jeg vil styrke og udvikle samarbejdet mellem landsorganisation og folketingsgruppe både med henblik på at kvalificere den demokratiske inddragelse og at sikre et informationsflow fra lokale til nationale udfordringer," skriver Svend Thorhauge på sin hjemmeside om sit kandidatur. 

Kristina Siig er 45 år og har tidligere stillet op for Radikale til Europa-Parlamentsvalget. Hun bor i Skårup på Sydfyn og er lektor ved Juridisk Fakultet på SDU. Udmeldingen om kandidaturet til landsformandsposten kom ifølge TV 2 Fyn fredag morgen på Kristina Siigs facebook-side.

"Resten er op til Landsmødet," skrev hun.

Kort efter folketingsvalget i juni valgte både formand Klaus Frandsen og næstformand Emil Dyred at forlade deres poster, og dermed stod det klart, at Radikale skal have helt nyt formandsskab for landsforbundet. Radikale adskiller sig fra andre partier ved både at have en ledelse for selve landsforbundet, som partiets landsmøde vælger, og en politisk ledelse, som folketingsgruppen vælger. Morten Østergaard er dermed udelukkende valgt af folketingsgruppens medlemmer, og han fortsætter som politisk leder.

Til posten som næstformand har en enkelt kandidat meldt sig, nemlig Rune Christiansen. Han skal sammen med de to formandskandidater ud på en debat-turne i DK op til valget på landsmødet 19.-20. september. Kandidaterne skal til formandsmøder ni steder i Danmark, og de starter 17. august i Sydjylland og slutter 10. september i Sjællands Storkreds. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00