Holstein: Radikale er rød bloks løse missil

TV: Rød bloks topmøde forløb efter Mette Frederiksens plan. Men mens både SF og Enhedslisten optræder pragmatisk, udgør Radikales krav om indflydelse på udlændingepolitikken en trussel, vurderer politisk kommentator Erik Holstein. Se analysen her.

Tirsdag var der topmøde i rød blok, og det skete i slipstrømmen på flere konflikter internt blandt partierne. Blandt andet har Radikale kritiseret Socialdemokratiets udlændingepolitik.

Og netop Radikales udmeldinger på det seneste, hvor de også har flirtet med Kristian Jensen (V) og erklæret sig mere enige med hans politik frem for Mette Frederiksens (S), kan skabe reelle problemer fremover. Det mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

"De Radikale udgør det egentlige problem. De vil have indflydelse over hele paletten. Hvis de skal understøtte en socialdemokratisk regering, så er deres melding indtil videre, at på alle områder – inklusiv udlændingepolitikken – vil de have indflydelse, og det får de ikke. Så der har vi et clash," lyder det fra Erik Holstein, der påpeger, at Socialdemokratiet ser det som opskriften på et valgnederlag, hvis man ikke holder en stram kurs i udlændingepolitikken.

Se hele analysen i klippet ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Holstein

Politisk kommentator, journalist, Altinget
journalist (DJH 1990)

0:000:00