Kristian Jensen til indvandrere: Vi kan ikke undvære jer

DEBATTONE: Venstres næstformand lægger i en ny kronik afstand til den negative fremstilling af indvandrere. "Vi har altså al mulig grund til at ændre det sortsyn og fokus på negative historier," skriver han. 

"Vi skal være glade for jer borgere, der er kommet hertil fra nær og fjern og arbejder," skriver Kristian Jensen i en kronik i Søndagsavisen.
"Vi skal være glade for jer borgere, der er kommet hertil fra nær og fjern og arbejder," skriver Kristian Jensen i en kronik i Søndagsavisen.Foto: Ditte Dalgaard/Altinget.dk
Cecilie Gormsen

Venstres næstformand Kristian Jensen langer ud efter den udbredt negative måde, som indvandrere bliver omtalt på. Det gør han i en kronik i Søndagsavisen torsdag. 

"Vi skal være glade for jer borgere, der er kommet hertil fra nær og fjern og arbejder; som gør en indsats og bidrager til danske virksomheder og ikke mindst stiller jeres varme hænder til rådighed. Vi kan faktisk slet ikke undvære jer," skriver han.

Kristian Jensen peger samtidig på, at flere og flere indvandrere, særligt anden- og tredjegenerationsindvandrere, ser sig selv som danske og deler danske værdier og vaner.

Forskellen mellem danskere og indvandrere er gennem de seneste 15 år indsnævret markant, skriver Kristian Jensen, lige som unge indvandrere uddanner sig. Danmark har derfor "al mulig grund til at ændre det sortsyn og fokus på negative historier", som ifølge Venstres næstformand stadig dominerer samfundsdebatten.

Afviser internt opgør
Kronikken rammer ikke alene Dansk Folkeparti, men også Venstre selv. Politisk ordfører Inger Støjberg kom i starten af februar i vælten, da hun i en statusopdatering på Facebook kritiserede en gruppe larmende indvandrerdrenge, som ødelagde hendes biograftur.

Kristian Jensen afviser dog, at han lægger afstand til Inger Støjbergs linje:

"Nej, det vil jeg blankt afvise. Jeg er glad for den gennemslagskraft, som Inger har. Jeg har skrevet en kronik for at sige noget til Danmark. Ikke for at sige noget til Inger. Desuden skrev jeg den her kronik, inden Inger gik i biografen," siger Kristian Jensen til Søndagsavisen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00