Debat

Lars Aslan: Hvornår siger de borgerlige så undskyld?

KLUMME: Venstrefløjen ligger underdrejet i skam over fortidens synder – men hvad med de borgerlige – burde de ikke også overveje en ydmyg bodsgang, skriver Lars Aslan.

Ægteparret Christian og Kalle Heimbürger bliver viet af præsten Birgitte K. Engholm. Homovielser blev gjort lovlige under Thorning-regeringen i 2012.<br>
Ægteparret Christian og Kalle Heimbürger bliver viet af præsten Birgitte K. Engholm. Homovielser blev gjort lovlige under Thorning-regeringen i 2012.
Foto: Sille Arendt/Scanpix
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er helt fantastik, hvor ynkelige og selvudslettende vi ofte er på venstrefløjen. Det er nærmest blevet et evigt mantra, at vi altid har taget fejl, at de borgerlige jo har haft ret fra starten – men at det er er godt, at vi nu endeligt har indset, hvor kloge og fremsynede de altid har været. Dog skal vi huske at sige undskyld hele tiden.

Den yderste venstrefløj i Danmark, som primært tegnes af Enhedslisten, bliver ubønhørligt klandret for de danske kommunisternes støtte til Sovjet og Østblokken.
Dette selvom det vel er de færreste af deres vælgere og politikere, der overhovedet var myndige da DKP havde sin storhedstid. Og vel endnu færre, der ikke for længst har indset, at dette forsvar var komplet idiotisk.

Min egen centrumvenstrefløj, får konsekvent skudt i skoene, at vi skal huske at sige undskyld, fordi vi alt for sent, har fundet ud af at indvandringen skaber problemer.
Det er selvfølgelig godt, vi har indset det, siger de borgerlige først, men vi skal lige huske at beklage fortidens fejltagelser, hver eneste gang vi debatterer emnet.

Og den nyeste yndlingsfortælling fra de borgerlige er min partiformands indrømmelse af, at Vestegnsborgermestrene havde ret, da de kritiserede indvandringspolitikken allerede i 1990'erne. Hvor har jeg godt nok fået stukket den i næsen mange gange.

Men hvad med de borgerlige? Hvornår tager de et selvopgør med alle deres fejlskud gennem tiderne? Og nej, jeg har ikke behov for, at Konservative siger undskyld for, at deres ungdomsorganisation i sin tid gik rundt og heilede, at Pia Kjærsgaard kaldte Mandela for terrorist, eller at Lars Løkke besøgte nogle af de mest hardcore islamister i Afghanistan.
Det er ikke den slags undskyldninger for individuelle dumheder, jeg har brug for.

Jeg taler om nyere eksempler på fatale fejlskud fra det borgerlige Danmark, som det ville klæde dem at undskylde.
Hvornår får de homoseksuelle danskere en undskyldning for, at skiftende borgerlige regeringer helt frem til Helle Thorning tog over, konsekvent nægtede denne gruppe mennesker at blive viet i en kirke. Ja, selv på landets rådhuse nægtede de borgerlige at stemme for, at man måtte kalde homoseksuelle for ”ægtefolk” i stedet måtte det kun hedde ”registrede partnere”.

Hvornår kommer der en undskyldning fra de borgerlige, da de i Foghs regering i 10 år blokerede Københavns kommunes ønske om at oprette et fixerum på Halmtorvet for at hjælpe byens mange stofbrugere?
Jeg skal undlade at nævne navnet på manden, der som sundhedsminister stod i spidsen for at forhindre kommunens tiltag – men Lars Løkke Rasmussen ved, hvem jeg tænker på.
Fixerummet blev til virkelighed under den forrige regering og redder flere hundrede liv om året.

Og hvornår kommer der en undskyldning fra de borgerlige til alle landets børn, da samtlige borgerlige partier under Nyrups regering stemte imod, at det blev forbudt for forældre at slå deres børn?

Og hvornår kommer der en undskyldning fra de borgerlige, der under Foghs regering førte en fuldstændig uansvarlig økonomisk politik, benægtede at der på et tidspunkt kunne komme en krise og sendte en kæmpe regning videre til de kommende generationer, fordi man ikke handlede i tide.

Ja, selv på landets rådhuse nægtede de borgerlige at stemme for, at man måtte kalde homoseksuelle for ”ægtefolk”.

Lars Aslan Rasmussen
MF Socialdemokratiet

Og hvornår kommer der en undskyldning til de mange dræbte danske soldaters pårørende, som skulle dø på grund af en Irakkrig, som var baseret på en kæmpe løgn. Og som regeringen den dag i dag nægter at undersøge.

Ja, kære borgerlige
Venstrefløjen har begået fejl, og det er noget, vi alle har indset og beklaget mange gange.
Men I har som borgerlige tilsyneladende hverken viljen til at indse jeres ofte fatale mangel på dømmekraft og manglende evne til at sige undskyld.

------

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00