Om  
Lizette Risgaard

Lizette Risgaard stopper i Nationalbankens repræsentantskab

Forhenværende formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard er ikke længere en del af Nationalbanken. Det sker som en ”naturlig konsekvens”, lyder det fra Risgaard.

Søndag den 30. april trak Lizette Risgaard sig som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Hun har nu forladt Nationalbanken som følge deraf.
Søndag den 30. april trak Lizette Risgaard sig som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Hun har nu forladt Nationalbanken som følge deraf.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Hun har været talerør for ikke mindre end 1,3 millioner danske lønmodtagere som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og har siddet i knap 20 tillidshverv.

Men dem blev der tyndet ud i én efter én.

Og nu forlader den tidligere FH-formand endnu et hverv.

Lizette Risgaard har forladt Nationalbankens repræsentantskab, der er den øverste besluttende myndighed i Nationalbanken.

Det skriver mediet Finans.

Nationalbanken bekræfter over for mediet, at Risgaard er stoppet i repræsentantskabet, men har ikke yderligere kommentarer til sagen.

”En naturlig konsekvens”

Det var ellers meningen, at Risgaard skulle have siddet i repræsentantskabet indtil marts 2026, hvor hun var valgt til.

Ifølge hovedpersonen er det imidlertid sket som en ”naturlig konsekvens” af, at hun ikke længere bestrider rollen som formand for FH.

”Denne post har jeg været udpeget til som FH's formand. Det er jeg ikke længere, så den naturlige konsekvens heraf er, at jeg trækker mig, så den kommende FH-formand får muligheden for at blive udpeget,” udtaler hun.

I Nationalbankens repræsentantskab har hun siddet sammen med andre fagforeningsformænd, folketingsmedlemmer og direktører. Disse medlemmer er udvalgt af regeringen, Folketinget og repræsentantskabet.

Læs også

Grænseoverskridende adfærd

Risgaard har også forladt en stribe andre tillidshverv i kølvandet på hendes exit fra FH. Det tæller blandt andre Det Økonomiske Råd og Arbejdsmarkedets tillægspension (ATP) ifølge Finans.

Hun trak sig som formand for FH få dage, efter Ekstra Bladet og Berlingske beskrev, at otte mænd har anklaget hende for grænseoverskridende adfærd. Herefter blev Morten Skov Christiansen udpeget som fungerende formand for FH.

Men hvem, der skal lede organisationen fremadrettet, bliver først besluttet på en ekstraordinær kongres 7. september.

Sagen om Risgaard er heller ikke afsluttet. I øjeblikket er advokatfirmaet Kromann Reumert i færd med at udarbejde en undersøgelse af Risgaard, som der forventes færdig efter sommerferien.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lizette Risgaard

Fhv. formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
kontorfunktionær (Handelsskole), lederuddannelse, MPA

0:000:00