Manu Sareen vil tilbage i politik

COMEBACK: Radikales Manu Sareen har ombestemt sig og vil nu igen stille op til Folketinget. Beslutningen skyldes blandt andet den nuværende udlændingepolitik.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Anders Jerking

Ved valget i juni røg Radikales Manu Sareen ud af Folketinget. Efterfølgende erklærede han, at han var færdig med politik. Men nu har den tidligere minister ombestemt sig.

”Jeg troede, at jeg var færdig. Slut. Kunne ikke mere. Ikke mere politik. Jeg havde brug for en pause. Det har nu varet i seks måneder,” skrev Sareen onsdag aften på Facebook. Han fortsatte:

”Jeg har tænkt… Og tænkt. Og tænkt lidt mere... Men den seneste tid med indførelse af fattigdomsydelser, L87, børn buret inde i asylcentre, skrub af annoncer – og i dag en retssag for at tillade, at mennesker, der elsker hinanden, kan blive gift med hinanden. Der er bare meget mere at kæmpe for.
 Måske endda mere end nogensinde.”

Manu Sareen blev onsdag indstillet som Radikales kandidat på Nørrebro i København.

Kredsen er en del af Københavns Storkreds. Ved valget i 2011 gav kredsen tre mandater til Radikale, men i 2015 gik partiet voldsomt tilbage i København og fik kun valgt den tidligere SF’er Ida Auken.

Manu Sareen blev første gang valgt til Folketinget i 2011. I Thornings regering var han først kirkeminister og siden minister for børn, integration og socialområdet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Manu Sareen

Forfatter, fhv. minister & MF (R)
socialpædagog (1997), konfliktmægler (2003)

0:000:00