Om  
Martin Henriksen

Så er det officielt: Martin Henriksen vil være formand for Nye Borgerlige

Tidligere medlem af Folketinget for DF Martin Henriksen stiller op som formand for Nye Borgerlige. Tre kandidater har nu meldt sig ind i formandskampen.

Martin Henriksen blev i oktober præsenteret som Nye Borgerliges spidskandidat til EU-valget. Nu går han i stedet efter at blive partiets nye formand.
Martin Henriksen blev i oktober præsenteret som Nye Borgerliges spidskandidat til EU-valget. Nu går han i stedet efter at blive partiets nye formand.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Martin Henriksen går nu officielt efter formandsposten i Nye Borgerlige.

Det oplyser han til DR.

"Jeg stiller op som politisk formand og vil gerne have, at Nye Borgerlige i højere grad kommer tilbage til noget, der var det oprindelige og også har en mere systemkritisk tilgang til de ting, der foregår på Christiansborg," udtaler Martin Henriksen til DR.

Der er nu tre kandidater, der rækker ud efter formandsposten. De to andre i feltet er Githa Nelander, der er byrådsmedlem i Næstved og medlem af Region Sjælland, og Nis Otto Kristensen, der er lokalformand for partiets afdeling i København.

Læs også

Et parti i uvished

Henriksen har tidligere fortalt, at han overvejede at stille op som formand for partiet, hvis fremtid svæver i det uvisse.

Nye Borgerlige er stadig lukningstruet, efter stifter Pernille Vermund (LA) bad den resterende folketingsgruppe om at nedlægge partiet. Det vil dog kræve to afstemninger, hvor to tredjedele af partiets medlemmer stemmer for nedlæggelsen.

Samtidig er det dog endnu uklaret, om folketingsgruppen formelt er nedlagt eller ej, da folketingsmedlemmet Peter Seier Christensens ekskludering måske er ugyldig.

Martin Henriksen sidder i dag i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune. I oktober sidste år blev han præsenteret som Nye Borgerliges spidskandidat til det forestående europaparlamentsvalg, selvom den plan ifølge Henriksen ikke længere er relevant.

"Realistisk set er jeg ikke spidskandidat til EU-valget frem til juni, da jeg ikke er sikker på, det kan lade sig gøre. Nu vil jeg fokusere mine kræfter på – uanset om jeg stiller op som formand eller ej – at få partiet til at køre videre," udtalte han til Altinget i januar.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)









0:000:00