Om  
Søren Stjernqvist
Jane Wickmann

Mindeord: Fhv. direktør for Teknologisk Institut Morten Knudsen (93)

Forhenværende direktør for Teknologisk Institut Morten Knudsen, Nærum, er død, 93 år gammel, og i den anledning skriver administrerende direktør Søren Stjernqvist og direktør Jane Wickmann mindeord.

Redaktionen

En stor og alsidig personlighed – og en mand, der har betydet uendeligt meget for Teknologisk Institut – er gået bort.

Morten Knudsen kom til instituttet i 1959 som leder af Træteknisk Afdeling, og efter en periode som planlægningschef blev han i 1970 udnævnt til direktør, en post han bestred i 20 år.

Det var Mortens vision at skabe et institut, der var karakteriseret ved at være fleksibelt, tværfagligt, udviklingsorienteret og virksomhedsrettet. Og det er præcis det, der er kernen i Teknologisk Institut i dag.

Det var begivenhedsrige 20 år, hvor Morten blandt andet stod i spidsen for udflytningen af instituttet fra adskillige spredte adresser i København til Høje Taastrup med gradvis udflytning i takt med, at bygningerne stod klar med endelig indvielse i 1978.

Og vi, der har vores daglige arbejde på matriklen, fryder os stadig over, at visionerne om at skabe en åben og imødekommende campus holder. Bygningerne fungerer, og de grønne arealer, som forstkandidaten Morten sørgede for at tilplante med en smuk variation af forskelligartede træer, er med til at skabe trivsel for os alle.

Morten Knudsen var også en af hovedmændene bag fusionen mellem de to teknologiske institutter til et stort, slagkraftigt institut, hvor kompetencerne blev samlet til gavn for virksomhederne.

Morten Knudsen var et usædvanligt mangfoldigt menneske med stor interesse for ikke bare teknologi, men også for uddannelsespolitik, udviklingslande, design, kunst og kultur, miljø og arbejdsmiljø med meget mere.

Og Morten var en stor inspirationskilde for os, der arbejdede sammen med ham – man gik aldrig forgæves efter et godt råd, sparring, konstruktiv kritik hos Morten, og han havde, trods sit direktøransvar for instituttet, altid tid. Vi mindes aldrig at have set ham fortravlet eller stresset. Morten var et menneske, der i den grad hvilede i sig selv med grundindstillingen: "At livet er godt, og at det kan blive endnu bedre, og at jeg selv er med til at præge det", som han udtrykte det i det festskrift, der blev udarbejdet ved hans 25 års jubilæum.

Morten Knudsen har sat sig dybe spor, og hans ånd og kultur lever stadig på Teknologisk Institut den dag i dag og præger os, der var så heldige at få lov at arbejde tæt sammen med ham. 

Æret være Morten Knudsens minde.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Stjernqvist

Fhv. adm. direktør, Teknologisk Institut, formand for Danfysik
maskiningeniør (1976)

Jane Wickmann

Seniorspecialist, Teknologisk Institut, direktør, Otto Bruuns Fond
cand.polit. (Københavns Uni. 1977), AMP (Insead. 1997)









0:000:00