Om  
René Spogard
Henrik Hansen

Mindeord: Fhv. ejer af og direktør for TNS Gallup René Spogard (68)

Den tidligere ejer af og direktør for analyseinstituttet TNS Gallup (Kantar), René Jørgen Spogard, Charlottenlund, er død, 68 år, og Executive Managing Director for Kantar Media Nordics & Baltics Henrik Hansen skriver mindeord. "Han vil blive husket for sine unikke forretningsevner, høje moral, store foretagsomhed og innovative tilgang."

Det er med stort vemod, at vi har modtaget nyheden om, at tidligere administrerende direktør for TNS Gallup (Kantar) René Jørgen Spogard er afgået ved døden.

Renés betydning for markedsanalysebranchen både i Danmark og i resten af verdenen kan ikke undervurderes. Renés bidrag, fra han overtog Gallup i 1987, og til han solgte selskabet til TNS i 1997, er på alle måder bemærkelsesværdigt.

Med afsæt i Gallup International var René en af hovedarkitekterne bag tilblivelsen af TNS og dermed oprettelsen af den gennem tiden største og mest succesrige globale analysevirksomhed indenfor media, politiske målinger og konsumentanalyser. TNS Gallup blev senere købt af Kanter/WPP, og er tillige den dag i dag en af de største globale aktører indenfor medieanalyse.

René anses af mange som drivkraften bag moderniseringen af analysebranchen i Danmark, og han formåede med sin visionære og innovative tilgang at transformere Gallup til den markedsledende virksomhed med særlig ekspertise inden for medie- og meningsmålinger. Gallup blev under Renés ledelse i flere år i træk hædret som Gazelle-virksomhed.

Mange af de mediemålesystemer, der stadig eksisterer og benyttes i dag, blev skabt af René Spogard og Gallup i 1990'erne. Dette gælder bl.a. Index Danmark/Gallup samt tv- og radiomålinger.

Ved årtusindskiftet stoppede René efter eget ønske som adm. direktør for Gallup, og hans efterfølger overtog en unik, veldrevet og visionær virksomhed med et enestående stærkt fundament.

René var et forbillede for selskabets ejere, medarbejdere og forretningsforbindelser. Han vil blive husket for sine unikke forretningsevner, høje moral, store foretagsomhed og innovative tilgang.

René vil for altid være en særlig del af Gallups historie, ligesom han har inspireret rigtig mange i markedsanalysebranchen verden over.

Æret være hans minde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Spogard

Fhv. ejer og adm. direktør, Gallup, ejer af Spogard Holding, formand, Jysk Industri m.fl.
HD i afsætningsøkonomi (CBS 1982)

Henrik Hansen

Administrerende direktør, Kantar Gallup
cand.merc.









0:000:00