Moderne toplobbyister er kvinder

DIREKTØRER: I de seneste par år har mange lobbyorganisationer rekrutteret kvinder til deres topposter. Når Finansrådet snart skal finde ny direktør, kan de måske have fordel af at gøre det samme, skriver Hegelund og Mose.

Karen Hækkerup blev i oktober direktør for Landbrug & Fødevarer.
Karen Hækkerup blev i oktober direktør for Landbrug & Fødevarer.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Lise-Lotte Skjoldan

Når den mangeårige direktør for Finansrådet, Jørgen Howitz, snart stopper, skal lobbyorganisationen finde sig en anderledes direktørtype. Ellers ender erhvervet med at være ude af trit med tiden.

Det skriver forfattere og rådgivere Susanne Hegelund og Peter Mose i deres ugentlige Altinget-klumme, Mandagstræneren.

“Amaliegades finans-lobbyister har brug for en markant, udadvendt og troværdig lederskikkelse, der fremtidssikrer branchen ved ikke kun at please baglandet, men også sender et nyt signal til omverdenen,” skriver de.

De vurderer, at brancheforeningen med fordel kunne udvælge sig en kvinde som ny direktør, hvis de vil have et mere moderne image.

“Udelukkes kan det ikke, at rådets direktørpost havner hos en kvinde, hvad i sig selv måske kan bidrage til et imageløft, hvis den rette kompetenceprofil ellers er til stede.”

Erhvervsklub i kønsbalance
På det sidste er der kommet mange kvinder på erhvervsorganisationernes direktørposter. Erhvervsformandsklubben, som består af direktørerne fra Dansk Erhverv, DI, Landbrug & Fødevarer og Danmarks Rederiforening, er på kort tid gået fra at være udelukkende mænd i jakkesæt til at have en fifty-fifty kønsfordeling, påpeger Hegelund og Mose.

“Pludselig sendte det blå Danmark en dame, da Anne Steffensen, tidligere diplomat, dukkede op til herrefrokosten som ny direktør for redernes hæderkronede organisation,” skriver de og fortsætter:

“Der gik ikke mange måneder, før det lige så traditionsbundne landbrug fulgte trop med Karen Hækkerup.”

Ligeledes har mindre erhvervsorganisationer rekrutteret kvinder fra dansk politik. Forhenværende minister Gitte Lillelund Bech blev i sommer direktør for Danske Havne, men de danske artikektvirksomheders organisation, Danske Ark, håndplukkede den konservative Lene Espersen.

Læs hele mandagstræneren her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00