Ombudsmanden kræver flere svar fra Støjberg om annoncer

ANMODNING: Inger Støjberg og Integrationsministeriet har fået en ny frist til at besvare flere spørgsmål fra Ombudsmanden om regeringens flygtningeannoncer, der beskyldes for at være vildledende.

Inger Støjberg har indtil 27. oktober til at svare Ombudsmanden på hans supplerende spørgsmål. 
Inger Støjberg har indtil 27. oktober til at svare Ombudsmanden på hans supplerende spørgsmål. Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

Et 11 sider langt brev om regeringens flygtningeannoncer fra Udlændinge- og Integrationsministeriet var ikke nok for Ombudsmanden. 

Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen har derfor stillet yderligere spørgsmål til ministeriet for at kunne afgøre, om annoncerne er vildledende.

"Efter min gennemgang af materialet må jeg i den forbindelse forstå det sådan, at vurderingen har været, at annoncering i libanesiske aviser ville give størst effekt," skriver Jørgen Steen Sørensen i sit nye brev til ministeriet og fortsætter:

"Jeg beder ministeriet oplyse, hvad der ligger bag denne vurdering, hvilke oplysninger ministeriet byggede vurderingen på, samt hvilken »effekt« der sigtes til."

Venstres valgløfte
Ombudsmanden valgte 18. september at gå ind i sagen om regeringens flygtningeannoncer, efter der var rejst kritik af, at de var vildledende. Her blev Udlændinge- og Integrationsministeriet bedt om at komme med en udtalelse i sagen, og det er altså den 11 sider lange beretning, som Jørgen Steen Sørensen nu har yderligere spørgsmål til. 

Venstre lancerede under valgkampen, at partiet ønskede at indrykke annoncer i mellemøstlige medier, der skulle være med til at gøre Danmark mindre attraktivt som asylland. Den omstridte flygtningeannonce blev bragt 7. september i fire libanesiske aviser med syv punkter.

"De sociale ydelser for nyankomne flygtninge vil blive reduceret med op til 50 procent," står der i det ene af punkterne. 

Deadline 27. oktober
Jørgen Steen Sørensen har nu bedt om at modtage Udlændinge- og Integrationsministeriets "supplerende udtalelse" senest 27. oktober.

Se regeringens flygtningeannonce, som blev bragt i libanesiske medier, herunder:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00