Profil forlader SF: Partiet kørte for langt til højre

FARVEL: Tidligere folketingsmedlem Trine Pertou Mach forlader SF. "For nogle af de områder, som er hjerteblod for mig, synes jeg stadig, at SF befinder sig i skyggen af S; ikke mindst på værdipolitikken," siger hun.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Cecilie Gormsen

Mandag aften meldte SF-profil og tidligere folketingsmedlem Trine Pertou Mach sig ud af sit parti. 

I en statusopdatering på Facebook tirsdag fortæller hun om baggrunden for sit farvel. SF lagde sig ifølge Trine Pertou Mach for langt til højre, da man frem mod valget i 2011 gjorde klar til at komme i regering.

"I takt med at SF, da vi tog duelighedstegn til at komme i regering, kørte for langt til højre, så forsvandt jo også mange af de vælgere og medlemmer, med hvem sådan nogen som jeg delte politisk fællesskab," siger hun og fortsætter:

"Jeg ser den vigende venstreorienterede vælgerbase i SF som en vigtig del af forklaringen på tilbagegangen i 2011 og 2015 og også mit eget valgresultat 18.juni. Det skal man også tage bestik af." 

I skyggen af S
Trine Pertou Mach peger på, at SF har taget nogle nødvendige opgør med den "alt for blå økonomiske politik, som den tidligere S-ledede regering førte", især på dagpengeområdet.

"Men for nogle af de områder, som er hjerteblod for mig, synes jeg stadig, at SF befinder sig i skyggen af S; ikke mindst på værdipolitikken og til dels udenrigs- og sikkerhedspolitikken," siger hun. 

Trine Pertou Mach siger ikke farvel til dansk politik, nu vil hun nemlig blande sig som uafhængig. Hun peger på, at det kan blive nemmere at manøvrere uden for et parti.

"Hvis jeg som menigt SF-medlem siger noget, der lyder anderledes end en SF-ordfører på en given sag, så risikerer vi jo, at dét bliver en historie i sig selv. Det er ingen tjent med," siger hun. 

Gik samlet videre efter regeringsexit
Selv om Trine Pertou Mach nu forlader SF, understreger hun, at folketingsgruppens medlemmer havde råstyrken til at se hinanden i øjnene, da man forlod regeringen i 2014.

"Da vi, i uskøn stil, havde forladt SRSF-regeringen i 2014, og de politiske og personlige konflikter i FT-gruppen var til at tage og føle på, havde vi råstyrken til at se hinanden i øjnene, lægge knivene tilbage i køkkenskuffen og gå samlet videre," siger hun og fortsætter:

"Prøv at spørge hos K og V, om det ikke er egenskaber, de vil ønske, de besad."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00