Regeringen vil fremlægge 50 vækstinitiativer

VÆKSTPAKKE: Regeringen vil drypvist fremlægge i alt 50 vækstinitiativer i den kommende tid. Initiativerne skal især komme yderområderne til gode.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

Forårene 2013 og 2014 bød på store vækstplaner fra regeringen under overskrifterne “Stærke virksomhed, flere job” og “Danmark helt ud af krisen”.

Men i år er den store, samlede vækstplan aflyst. I stedet vil regeringen i den kommende tid fremlægge i alt 50 vækstinitiativer under seks overskrifter, og initiativerne er især målrettet yderområderne i landet.

Det skriver Berlingske tirsdag.

“Det handler om, at væksten skal komme hele Danmark til gode. Det skal ikke være sådan, at det er de store byer, som får al væksten. Derfor handler tre af de seks overskrifter om yderkommunerne i Danmark. Vi har samlet 50 forslag – stort og småt – som vi har samlet op i samtaler med mange rundt omkring i landet,” siger Helle Thorning-Schmidt til Berlingske.

Initiativerne vil blandt andet indeholde lempeligere regler for byggesagsbehandling, crowdfunding for iværksættere og bedre adgang til bredbånd i yderområderne, oplyser Berlingske.

Statsministeren understreger, at de mange initiativer udgør en samlet vækstpakke, der dog ikke er i den samme økonomiske størrelsesorden som de to seneste års vækstplaner.

Dokumentation

De seks overskrifter for vækstinitiativerne:

1) Bedre rammer for at bo og arbejde i yder- og landkommunerne.

2) Bedre rammer for at drive virksomheder i yder- og landkommunerne.

3) Bedre vilkår for dansk landbrug.

4) Bedre vilkår for danske virksomheder og styrket beskæftigelse.

5) Mere effektivt byggeri og billigere forsyning.

6) Bedre vilkår for investeringer og iværksættere.

Kilde: Berlingske


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00