S, DF og K: Løkke skal lede imamforhandlinger

UDSKIFTNING: Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative vil have statsminister Lars Løkke Rasmussen for enden af bordet i stedet for kirkeminister Bertel Haarder i forhandlingerne om antiradikalisering.

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative vil have, at det er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der leder antiradikaliseringsforhandlingerne i stedet for kirkeminister Bertel Haarder (V).
Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative vil have, at det er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der leder antiradikaliseringsforhandlingerne i stedet for kirkeminister Bertel Haarder (V).Foto: Asger Ladefoged/ Scanpix
Emma Qvirin Holst

Kirkeminister Bertel Haarder (V) skal skiftes ud med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som leder af regeringens igangværende antiradikaliseringsforhandlinger.

Det mener Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative ifølge Jyllands-Posten.

Forhandlingerne går for langsomt hos kirkeministeren, og derfor bør forhandlingerne rykke over i Statsministeriet, lyder det fra partierne. Det skal sikre, at der hurtigere kan blive truffet beslutninger, så man kan få nogle løsninger på bordet.

”Vi frygter, at som ugerne går, og vi kommer længere væk fra den afsløring, jo mindre politisk appetit er der på at få håndteret det her hurtigt. Vi ser meget gerne, at der kommer lovgivning på plads inden sommerferien,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til DR.

Løkke startede selv forhandlingerne
Desuden er forhandlingerne så vigtige, at det bør være en statsminister, der sidder for enden af bordet, mener Socialdemokraterne.

Konservative peger på, at det var statsministeren selv, der tog hul på forhandlingerne, da han inviterede alle Folketingets partier til et møde om radikaliserede imamer i statsministeriet.

”Det vil være på sin plads, hvis statsministeren, der gav udtryk for, at han var meget optaget af det, vender tilbage til forhandlingsbordet og får skubbet gang i forhandlingerne,” siger Konservatives kirkeordfører, Naser Khader, ifølge Jyllands-Posten.

Læs også: Løkke håber på aftale om hadprædikanter inden sommer

Forhandlingerne blev skudt i gang i slutningen af marts med et møde i statsministeriet. Efter mødet meddelte Lars Løkke Rasmussen, at han håbede på at lande en aftale inden sommerferien.

Efterfølgende fortsatte forhandlingerne i Kirkeministeriet, hvor alle partier sad med om bordet. Den mødeform fik dog kritik fra en række partier, fordi de ikke mente, man kom nogen vegne. Det fik Bertel Haarder til at ændre formen, så han mødes med færre partier ad gangen.

Ifølge DR mener Kristian Thulesen Dahl dog, at regeringen kun skal samle de partier, der er villige til at forhandle i hans optik, hvis man skal nå at indgå en aftale inden sommerferien.

Helt konkret foreslår han, at forhandlingerne skal ske mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, men han er åben for, at Konservative og Liberal Alliance også kan deltage.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00