Støjberg: Danmark skal ikke med i EU's flygtningekvoter

NUL: Danmark kommer ikke til at tage del i EU's flygtningekvoter og omfordelingen af 160.000 flygtninge, siger Inger Støjberg. 

"Vi kommer ikke til at tage nogle af de 160.000 asylansøgere, som skal fordeles på mandag," slår Inger Støjberg fast.
"Vi kommer ikke til at tage nogle af de 160.000 asylansøgere, som skal fordeles på mandag," slår Inger Støjberg fast.Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Cecilie Gormsen

Danmark har ikke tænkt sig at tage del i fordelingen af de 160.000 asylansøgere, som EU-Kommissionen har ønsket. Det siger Inger Støjberg (V) til TV 2 News.

"Vi kommer ikke til at tage nogle af de 160.000 asylansøgere, som skal fordeles på mandag," slår Inger Støjberg fast.

Udmeldingen kommer efter dages diskussioner om, hvorvidt Danmark kan fortsætte med at deltage i Dublin-forordningen, hvis vi ikke tager del i fordelingen af flygtninge efter nationale kvoter.

Men ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) kan Danmark fortsat være med i Dublin-forordningen, selvom Danmark ikke deltager i fordelingen - og regeringen agter fortsat at være med i Dublin-forordningen.

Udlændinge- og integrationsministeren peger på to årsager til, at Danmark holder sig uden for omfordelingen. Dels det danske retsforbehold, som gør, at vi ikke er med i den fælleseuropæiske asylpolitik, og dels at Danmark allerede har taget sin del. 

"Måler man på indbyggerantal, er vi dem, som tager andenflest syrere, og kigger man på alle grupper, er vi dem, som tager femteflest," siger Inger Støjberg. 

Og selv om der i en EU-aftale ville blive taget hensyn til, hvor mange asylansøgere et land allerede har taget, mener Inger Støjberg stadig ikke, at Danmark skal være med i omfordelingen. 

"Der er dels vores retsforbehold, men også det, at vi allerede tager rigtig mange, der gør, at vi ikke kommer til at blive en del af den her debat," siger hun.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00