Thor Möger forlader politik

NAVNE: Tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen trækker sig som folketingskandidat for SF. Han skal fremover være debatvært på DR2-programmet "Gadens Parlament".
I det nye DR2-program 'Gadens Parlament' bliver det Thor Mögers rolle at styre debatten.
I det nye DR2-program 'Gadens Parlament' bliver det Thor Mögers rolle at styre debatten.Foto: Thomas Lekdorf / Skatteministeriet
Anne Justesen

Thor Möger Pedersen forlader politik. Han har valgt at trække sig som kandidat til Folketinget og skal i stedet være studievært på debatprogrammet "Gadens Parlament" på DR2.  

"Jeg er et politisk menneske - og det ændrer sig ikke. Jeg har stadig mine værdier og holdninger. Men min nye rolle som debatvært betyder også, at jeg ikke længere kan være folketingskandidat for SF. Sådan må det være - de to roller kan ikke forenes uden at spænde ben for hinanden. Jeg er glad for, at SF'erne i Aarhus har haft forståelse for det," siger Thor Möger Pedersen om sin beslutning på Facebook.

I debatprogrammet "Gadens Parlament" vil DR2 invitere danskerne til at diskutere aktuelle emner. Programmet bliver sendt fra forskellige steder i landet. I følge DR bliver Thor Möger Pedersens rolle i programmerne at styre debatten og give almindelige danskere plads til at komme frem med deres holdninger til et aktuelt emne.

Thor Möger Pedersen ser frem til sin nye rolle som debatvært:

"Jeg synes, det er vigtigt, at man engagerer sig i sit samfund. Det er netop intentionen med "Gadens Parlament"; at øge den demokratiske deltagelse og dialog. Det bliver en stor udfordring - også for mig personligt, men jeg har masser af gå-på-mod og bliver en del af et stærkt team. Målet om at give flere danskere stemme i den offentlige debat er et brændstof, der skaber et enormt engagement hos mig," siger Thor Möger Pedersen i en pressemeddelelse fra DR.

Thor Möger Pedersen blev i oktober fyret som skatteminister efter formandsopgøret i SF. Han stod bag Astrid Krag, der tabte formandsvalget til den nuværende formand Annette Vilhelmsen.

Dokumentation
BLÅ BOG: Thor Möger Pedersen

Født 31. januar 1985 i Valby, søn af direktør Torben Möger Pedersen og afdelingschef Janne Gry Poulsen. Samlevende med Nanna Westerby.

Parlamentarisk karriere
Skatteminister fra 3. oktober 2011 til 16. oktober 2012.

Uddannelse og erhverv
Stud.scient.pol., Københavns Universitet, fra 2005.
Studentereksamen, Frederiksborg Gymnasium, fra 2001 til 2004.

Strategisk rådgiver, Socialistisk Folkeparti, fra 2007 til 2010.
Kampagnekoordinator, Socialistisk Folkeparti, fra 2006 til 2007.
Sekretariatsleder, Socialistisk Folkepartis Ungdom, fra 2005 til 2006.

Tillidshverv
Formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning 2004-2005. Medlem af landsledelsen og forretningsudvalget for Socialistisk Folkepartis Ungdom 2006-2007. Medlem af landsledelsen for Socialistisk Folkeparti fra 2010, næstformand 2010-2011.

Publikationer
Har skrevet »Socialisterne kommer« i bogen »Hvem vælger danskerne - Helle eller Løkke?«, 2010.


Kilde: Folketinget


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thor Möger Pedersen

Kommerciel direktør, Better Energy
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2013), MBA, Management and business finance (Aalborg Uni. 2018)

0:000:00