Thyra Frank er ny LA-spidskandidat

LIBERAL ALLIANCE: På et pressemøde på Christiansborg blev Thyra Frank, der er kendt som leder af plejehjemmet Lotte, præsenteret som partiets nye spidskandidat.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Christian Juhl Mølgaard
Foto: pecara.dk
Fakta
Thyra Frank, f. 10.5.1952, dansk plejehjemsforstander. Uddannet som sygeplejerske i 1982. Tiltrådte i 1988 som forstander på OK-Fondens plejehjem "Lotte" på Frederiksberg. Belønnet med Ældre Sagens pris i 2002, Venstres Frihedspris i 2003 og HK Hovedstadens Anker-Pris i 2006. I 2009 desuden udnævnt til Ridder af Dannebrog og udtaget til Den Danske Ledelseskanon over de tolv væsentligste ledelsesbedrifter siden 1945. I 2010 biograferet i journalisten Jette Meier Carlsens portrætbog "Thyra Frank - Livsglæde & Stjernestunder".

Kilde: Den Store Danske

Det bliver den kendte plejehjemsforstander Thyra Frank, der tager over, efter Anne Sophia Hermansen for et par uger siden valgte at trække sit kandidatur.

"Jeg er utroligt glad for at have Thyra med på holdet. Liberal Alliance vil gøre op med regeltyranniet, og her kan jeg ikke tænke på nogen bedre end Thyra til at sikre en solid og menneskelig socialpolitik med fokus på personlig frihed og tillid," siger partileder Anders Samuelsen efter afsløringen af den nye spidskandidat.

Thyra Frank har gennem mange år været aktiv i den offentlige debat, hvor hun har været fortaler for mere frihed, mindre bureaukrati og mere menneskelighed - og på plejehjemmet Lotte har hun vist, hvordan man gør i praksis.

Thyra Frank har arbejdet i plejesektoren i 36 år. Hun har udgivet bogen "Livsglæde og stjernestunder", og hun er netop blevet udnævnt som formand for regeringens ældrekommission.

Thyra Frank bliver spidskandidat i Nordjyllands Storkreds.

Samtidig flytter Joachim B. Olsen til Københavns Omegns Storkreds - denne storkreds har været uden spidskandidat, siden Anne Sophia Hermansen for et par uger siden trak sit kandidatur tilbage på grund af stress.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Joachim B. Olsen

Politisk kommentator, B.T.
studier i historie (Uni. of Idaho 2002)

Anne Sophia Hermansen

Kulturkommentator og anmelder, Weekendavisen, foredragsholder
mag.art. i litteraturhistorie (Aarhus Uni.)

0:000:00