Om  
Kim Andersen

Tidligere MF'er genopstiller ikke i Skanderborg

Tidligere folketingsmedlem Kim Andersen (V) blev i 2015 ikke valgt ind i Folketinget. Nu meddeler han, at han efter tyve år som kandidat i Skanderborg-kredsen ikke genopstiller til næste folketingsvalg.

Camilla Kamstrup

Efter 20 år som folketingskandidat for Skanderborg-kredsen og 17 år som folketingsmedlem melder Kim Andersen (V) nu ud, at han ikke genopstiller som folketingskandidat.

Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Kim Andersen har været medlem af Folketinget af fem omgange, men blev dog ikke valgt ind i 2015, hvor Venstre gik tilbage med i alt 13 mandater på landsplan:

"Jeg har været rigtig glad for arbejdet i Folketinget, hvor jeg har været betroet at løse mange forskellige opgaver, blandt andet som Venstres energiordfører, skatteordfører, retsordfører og erhvervs-, vækst- og eksportordfører samt formand for Folketingets Kulturudvalg og Erhvervsudvalget. Det har været interessant, og sammen med gode kollegaer er der opnået væsentlige og nyttige resultater," skriver han i pressemeddelelsen.

Han skriver derudover, at han i øjeblikket står overfor nye erhvervsmuligheder, som han for fremtiden vil koncentrere sig om. 

Kim Andersen blev valgt som medlem af Folketinget for første gang i 1998 og fik trods et mislykket genvalgt et stort personligt stemmetal i juni 2015.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Andersen

Fhv. generalkonsul, Flensborg
HG (Grenaa Handelsskole 1978), stud.rer.soc. (SDU 1983-84)

0:000:00