Om  
Kim Andersen

Venstremand er ny formand for Energinet.dk

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har udnævnt Kim Andersen som ny formand for Energinet.dk’s bestyrelse.

Minna Møbjerg Stevnhoved

Det stod tidligere på måneden klart, at Energinet.dk’s bestyrelsesformand gennem ti år, Niels Fog, ikke ønskede at fortsætte.

Hans afløser står nu klar, og valget er faldet på 58-årige Kim Andersen. Han er udpeget af energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og har selv siddet i Folketinget for Venstre fra 1998-2015. Her var han blandt andet energiordfører for partiet, da Energinet.dk blev grundlagt i 2004.

Kim Andersen udtaler om det fremtidige arbejde med sikringen af danskernes forsyningssikkerhed:

”Det er komplekse ting, der kræver, at man sætter sig ind i tingene og drøfter dem med bestyrelsen og den daglige ledelse. Så foreløbig vil jeg tage over, hvor den gamle bestyrelse slap, og få et godt og tillidsfuldt samarbejde om de store visioner og den grundlæggende sunde udvikling, som Energinet.dk er udtryk for,” lyder det i en pressemeddelse.

Den nye formand er oprindeligt handelsuddannet og har blandt andet en baggrund hos Korn- og Foderstof Kompagniet (KFK). Han tiltræder 17. maj.

Udpeget til bestyrelsen er desuden Niels Bergh-Hansen (tidl. kraftværksdirektør ved Enstedværket, Elsam og DONG Energy), Hans Duus Jørgensen (tidl. direktør DONG Energy, Dansk Energi og NGF Nature Energy) og Lars E. Clausen (tidl. direktør i Shell, Gazprom, DONG Energy og IBM). 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Andersen

Fhv. generalkonsul, Flensborg
HG (Grenaa Handelsskole 1978), stud.rer.soc. (SDU 1983-84)

0:000:00