Se ventelistepriserne på almennyttige boliger i Danmarks fem største byer

DOKUMENTATION: Altinget: by og bolig har kortlagt ventelistepriserne på almennyttige boliger i Danmarks fem største byer: København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg. Her kan du se ventelistepriserne på almennyttige boliger i de fem byer. 

Martin Lyngbæk OlsenJeppe Rohde FranssonSusan Vendelbo Caspersen

Altinget: by og bolig har kortlagt ventelistepriserne på almennyttige boliger i Danmarks fem største byer. 

Dataen i oversigten er baseret på Landsbyggefondens register over stamdata på alle registrerede almene organisationer i de forskellige kommuner. Her kan et boligselskab godt have bygninger i flere forskellige byer.

Priserne er i nedenstående skemaer opført som pris oprettelse og pris aktiv. Pris oprettelse dækker over det opnoteringsgebyr, som man skal betale for at blive opskrevet på en almindelig venteliste. Pris aktiv er det ajourføringsgebyr, som man årligt skal betale for at bevare en aktiv plads på ventelisten. 

Du kan se og sammenligne ventelisepriserne nedenfor. 

Dokumentation

Sådan har vi gjort: 

Vi har anvendt Landsbyggefondens register over almennyttige organisationer i kommunerne. Her har vi samlet boligselskabernes i de forskellige kommuners antal boliger i total. Vi har altså ikke differentieret mellem, om det er familie-, ungdoms- eller ældreboliger, men blot medregnet alle de almennyttige boliger, der er tilgængelige i den pågældende kommune.  

Efterfølgende har vi undersøgt de forskellige boligselskabers priser på deres respektive hjemmesider. Vi har noteret selskabernes opnoteringsgebyrer, som er det gebyr, man betaler for at blive opskrevet på en almindelig venteliste, samt selskabernes ajourføringsgebyrer, som er det årlige gebyr, man skal betale for at bevare en aktiv plads på ventelisten. 

I de tilfælde, hvor boligselskaberne ikke har haft information tilgængelig på deres hjemmeside, har vi ringet til de pågældende boligkontorer for at få oplyst priserne. 

Vi har derefter samlet alle priserne i et samlet skema for de enkelte kommuner, hvor vi har udregnet de samlede priser for opnotering og ajourføring. I nogle kommuner samarbejder boligselskaberne i en boligorganisation eller er samlet i et boligselskab. De samlede priser vil derfor være lavere nogle steder, da man kun skal betale gebyr én gang for at være opnoteret flere steder. 


0:000:00