Risbjerg: Blå blok stopper nedtur

RISBJERGS SNIT: De borgelige partier henter et mandat fra rød blok og skaber på ny dødt løb. Vælgerne fortsætter med at strømme til Alternativet og Liberal Alliance, viser Risbjergs snit af meningsmålinger en uge før valgdagen.

En uge før valget er der dødt løb mellem blokkene, men pendulet ser ud til at svinge tilbage til Lars Løkke Rasmussens (V) fordel. 
En uge før valget er der dødt løb mellem blokkene, men pendulet ser ud til at svinge tilbage til Lars Løkke Rasmussens (V) fordel. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen

Helle Thorning-Schmidt (S) og rød blok er under valgkampen kun gået frem og nåede lige med et mulehår at komme foran blå blok. Men nu ser de borgerliges blødning ud til at være stoppet og endda vendt til en lille fremgang i meningsmålingerne.

Dermed svinger pendulet nu til Lars Løkke Rasmussens (V) fordel.

Det viser valgforsker Søren Risbjerg Thomsens kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger med kun en uge til valgdagen.

Indsamlingen af meningsmålingerne er baseret på målinger publiceret siden søndag aften og til onsdag eftermiddag.

Lille blå føring
Det er derfor også et snit af de første målinger umiddelbart efter statsministerduellen mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen søndag aften på DR.

Og den ser ud til at have været til Løkkes fordel. I hvert fald går Venstre marginalt frem, mens Socialdemokraterne omvendt går lidt tilbage.

Fakta
Om Risbjergs snit

Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget. I løbet af valgkampen laver Risbjerg et snit to gange om ugen.

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget som kilde.

Gengives enkelte tal fra artiklen skal det være med kildeangivelsen professor Søren Risbjerg Thomsen for Altinget.

(Artiklen fortsætter under grafen.)

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00