Kommuner kaprer egne frivillige til nye områder. En uskik og bekymrende sammenblanding, lyder kritikken

De frivillige risikerer at stå uden nogen, der varetager deres interesser og beskytter dem mod misbrug. I en konfliktsituation vil kommunens dobbeltrolle som arbejdsgiver for både ansatte og frivillige være problematisk, påpeger Knud Aarup. Den tiltale har man svar på i Aalborg.

Frivillige på plejehjem kan komme fra fra civilsamfundsorganisationer som Ældresagens besøgsvenner, som det ses her under et statsministerbesøg i Vallensbæk for nylig. Mange kommuner har dog også 'egne' kommunale frivillige på ældreområdet, og nu efterspørger kommuner også 'egne' frivillige på andre områder. Til bekymring for nogen og begejstring for andre. 
Frivillige på plejehjem kan komme fra fra civilsamfundsorganisationer som Ældresagens besøgsvenner, som det ses her under et statsministerbesøg i Vallensbæk for nylig. Mange kommuner har dog også 'egne' kommunale frivillige på ældreområdet, og nu efterspørger kommuner også 'egne' frivillige på andre områder. Til bekymring for nogen og begejstring for andre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Frivillighed rimer på civilsamfund.

Eller sådan er den gængse opfattelse. En opfattelse, der gradvist må se sig udfordret.

Blandt andet hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde, hvor konsulent og rådgiver Sigrid Bolet driver et netværk for kommunale frivilligkonsulenter. Hun oplever, at flere og flere kommuner bliver opmærksomme på frivillighed i nye sammenhænge end den gængse.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00