Forening vil give mere indflydelse til erfaringspersoner: Civilsamfundet går glip af vigtig viden

Civilsamfundet kan blive bedre til at give erfaringspersoner mulighed for indflydelse på organisationernes arbejde, mener Agnete Neidel, der er forperson for den nystiftede organisation, Foreningen MED. Hun mener, at der ofte sker pseudoinddragelse – ikke kun i kommuner og på Christiansborg, men også i civilsamfundet. 

Vi kommer til at lave gale løsninger, hvis ikke vi giver indflydelse til personer, der selv har prøvet de udfordringer, vi forsøger at adressere, mener Agnete Neidel, der er forperson i Foreningen MED. 
Vi kommer til at lave gale løsninger, hvis ikke vi giver indflydelse til personer, der selv har prøvet de udfordringer, vi forsøger at adressere, mener Agnete Neidel, der er forperson i Foreningen MED. Foto: iDialog
Katja Gregers Brock

Mennesker, der har oplevet på egen krop at være hjemløs, at blive anbragt eller være ramt af senfølger fra seksuelle overgreb, skal have mere indflydelse i de indsatser, der er sat i verden for at hjælpe dem.

Det mener forperson for Foreningen MED, Agnete Neidel. Foreningen arbejder netop for, at erfaringspersoner bliver inddraget mere og på en ligeværdig måde i alle de fora, hvor der bliver truffet beslutninger på deres vegne – på Christiansborg, i ministerierne, kommunerne, i fonde og civilsamfundet.

De seneste måneder har en række aktører debatteret på Altinget Civilsamfund, om slutbrugerne bliver inddraget nok i politiske processer, og hvilken rolle civilsamfundet kan spille.









0:000:00