Opsamling på temadebat: Civilsamfundet skal stå tæt - men ikke smelte sammen 

En række store politiske dagsordener bør samle civilsamfundet fremover. Men helst ikke under én samlende organisation, mener de fleste i Altingets temadebat om civilsamfundets fremtidige organisering.   

Civilsamfundets styrke er det mangfoldige engagement fra neden.&nbsp;Derfor giver det ikke mening at samles under én fælles organisation. Det mener de fleste debattører i debatten om, hvordan civilsamfundet skal organisere sig i fremtiden, der har kørt henover de seneste måneder på Altinget Civilsamfund.&nbsp;<i>(arkivfoto)</i>
Civilsamfundets styrke er det mangfoldige engagement fra neden. Derfor giver det ikke mening at samles under én fælles organisation. Det mener de fleste debattører i debatten om, hvordan civilsamfundet skal organisere sig i fremtiden, der har kørt henover de seneste måneder på Altinget Civilsamfund. (arkivfoto)Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Katja Gregers Brock

Mangfoldighed er civilsamfundets styrke. Derfor giver det ikke mening at samle civilsamfundet under én fælles organisation. 

Den pointe står centralt i debatten om, hvordan civilsamfundet skal organiseres i fremtiden. 

"Det er ekstremt vanskeligt at lave en samlet brancheorganisation for en sektor, der rummer så mange og forskelligartede interesser," skriver for eksempel Organisationschef for DeltagerDanmark og Teknologirådet, Ruth Gøysen. 









0:000:00