Professor: Civilsamfundet er ved at blive repolitiseret

Civilsamfundet er hverken rødt eller blåt, men det er ved at blive politiseret. Venstrefløjen har fået øjnene op for, at civilsamfundet er en mulighed for indflydelse - og det er godt, forklarer professor Anker Brink Lund.

Civilsamfundet er mere end blot organisationers indsamling til gode formål. Det er politisk, men ikke partipolitisk, lyder det fra medieprofessor Anker Brink Lund.
Civilsamfundet er mere end blot organisationers indsamling til gode formål. Det er politisk, men ikke partipolitisk, lyder det fra medieprofessor Anker Brink Lund.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I Danmark har vi en helt særlig sektor. Den tredje sektor - civilsamfundet - som har eksisteret i århundreder, men alligevel er den svær at definere. Derfor er det nærliggende at beskrive det civile ud fra andre parametre, vi kender i forvejen, såsom det politiske spektrum.

For nylig kom civilsamfundets politiske kulør til debat i Weekendavisen.

I artiklen “Sådan er socialismen“ blev det beskrevet, at den politike venstrefløj havde sat sig på civilsamfundet, hvor tidligere Enhedslisten-politikere forvalter politikken fra topposter i civilsamfundet.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00