Ny regering vil reformere EU indefra

GRUNDLAG: Den nye VLAK-regering vil reformere EU indefra, men understreger sin støtte til et ”stærkt” samarbejde. Ja tak til fri bevægelighed, men nej tak til "social union". Danmarks hovedfokus i Brexit-forhandlingerne vil være at varetage egne interesser.

Den nye VLAK-regering bakker op om et stærkt EU, men modsat i den afgående regerings grundlag, er frasen om, at Danmark skal "så tæt på kernen som muligt", ikke med.
Den nye VLAK-regering bakker op om et stærkt EU, men modsat i den afgående regerings grundlag, er frasen om, at Danmark skal "så tæt på kernen som muligt", ikke med.Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Michael Hjøllund

Under de forhandlinger, som EU vil have med Storbritannien, vil regeringens hovedfokus være på at varetage Danmarks interesser.

Regeringsgrundlaget
Marienborgaftalen 2016 – for et friere, rigere og mere trygt Danmark.

EU er udfordret af flygtninge- og migrantstrømme og Storbritanniens beslutning om at forlade samarbejdet.

Og den nye trekløverregering vil ifølge sit regeringsgrundlag ”værne om det europæiske samarbejde ved at reformere det indefra."

”Regeringen vil arbejde for et stærkt, slankt og effektivt EU, der respekterer nærhedsprincippet og koncentrerer sig om de udfordringer, som medlemslandene bedst kan løse i fællesskab,” skriver regeringen i det 86 sider lange dokument, der blev fremlagt søndag eftermiddag.

0:000:00