Konventionelle landmænd fravælger GMO

GMO: Kampagne får økologiske og konventionelle landmænd til at fravælge GMO i fem år. Landbrug & Fødevarer køber ikke argumentationen og understreger samtidig behovet for sameksistensregler.
Foto: www.colourbox.com
Ida Skytte

Min påstand er, at der er et marked for produkter, hvor man har værnet om sikkerheden, og jeg er overbevist om, at Danmark har en væsentligt større hjemmemarkeds - og eksportfordel i at holde sig fri af GMO.

Evald Vestergaard
Formand, Økologisk Landsforening

De blå nåle popper stille og roligt frem på det GMO-fri danmarkskort, efter at en annonce i mandags opfordrede alle landmænd til at registrere deres marker for de næste fem år. Det oplyser Økologisk Landsforening, som har søsat kampagnen sammen med Frie bønder - Levende land, Thise Mejeri, Naturmælk og Danmarks Biavlerforening.

Nålene symboliserer de konventionelle landmænd, som indtil videre har tilmeldt sig kampagnen, og indtil videre er der 35 blå nåle på vej på kortet. Derudover er 2700 økologiske og per definition GMO-fri bedrifter plottet ind på kortet i form af grønne nåle.

Fem år til forskning
Kampagnens mål er at få de danske landmænd til at tage stilling til GMO og dermed sende et signal til politikerne, og det mål er yderligere aktualiseret af EU-Kommissionens forslag om at lade GMO-dyrkning være et nationalt anliggende.

0:000:00