Antibiotika-forbruget til danske svin stiger

KORT NYT: Efter et par år med et faldende forbrug af antibiotika i dansk svineproduktion steg antibiotikaforbruget med 5,5 procent i 2012. Det viser tal fra Fødevarestyrelsen.
Anne Justesen

Efter et fald i brugen af antibiotika i 2010 og 2011 på op mod 20 procent steg antibiotikaforbruget i 2012 med 5,5 procent, viser nye tal fra Fødevarestyrelsen. Det skriver DR.dk

Som et tillæg til veterinærforliget fra 2008 indførte Folketingets partier i 2010 den såkaldte Gult Kort-ordning. Ordningen pålægger svineproducenterne med meget højt antibiotikaforbrug flere kontrolbesøg samt særlig overvågning.

De seneste års fald i antibiotikaforbruget tilskrives Gult Kort-ordningen. Men nu stiger forbruget altså igen. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) følger udviklingen i antibiotikaforbruget nøje:

"Vi ser på det med meget, meget stor alvor. Der er ingen tvivl om, at hvis dyrene er syge, skal de have medicin. Men det er jo ikke det, vi taler om, når vi taler flokmedicinering. Der behandler man jo både syge dyr, og dyr der ikke er syge," siger ministeren til DR.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00