Debat

Lokalformand i DSU: Grøn kost skal på forhandlingsbordet

DEBAT: De valg, vi træffer i supermarkedet, har betydning for hele kloden. Derfor er det på tide, at politikerne hjælper forbrugerne til at vælge de klimavenlige, vegetariske alternativer, skriver Caroline Victoria Christensen.

Hvis flere danskere fremover vælger grøntsager frem for kød i supermarkedet, så har det stor gavn for både kloden og den enkeltes sundhed, skriver&nbsp;<span>Caroline Victoria Christensen.&nbsp;<br></span>
Hvis flere danskere fremover vælger grøntsager frem for kød i supermarkedet, så har det stor gavn for både kloden og den enkeltes sundhed, skriver Caroline Victoria Christensen. 
Foto: Sisse Stroyer/Scanpix
Anders Brønd Christensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Caroline Victoria Christensen
Formand for Dansk Socialdemokratisk Ungdom i Ishøj-Vallensbæk

Om det er bøf eller bønner, der ligger på din tallerken til aftensmad, har stor betydning for vores lille planet.

Betydning for mængden af CO2-udslip, for regnskoven, der bliver fældet, for de fattige, sultende maver, for de uddøende fisk i havet og ikke mindst – for din egen sundhed.

Det vegetariske valg skal gøres nemmere
Plantebaseret kost er svaret. Det er desværre et svar, vi danskere er for gode til at benægte og lægge på hylden. Vi elsker bøffen alt for højt og er for kritiske til at give bønnerne en chance.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Men det har vores planet, eller vores sundhed, desværre ikke råd til.

Det handler klart om at tage et valg. Men det er ikke nemt for alle.

Om det er bøf eller bønner, der ligger på din tallerken til aftensmad, har stor betydning for vores lille planet.


Caroline Victoria Christensen
Formand for Dansk Socialdemokratisk Ungdom i Ishøj-Vallensbæk

Kulturen og følelserne forbundet med fuglen eller grisen på fadet spænder ben for tanken om at spise grønt i stedet. For mange vil skridtet være stort og besværligt.

Derfor skal vi gøre det vegetariske valg nemmere! Og der er brug for, at vore politikere tager stilling og giver en grøn hånd med.

Vi bør tage spørgsmålet om plantebaseret mad ind til de politiske forhandlingsborde og udvikle løsninger, der hjælper dig i supermarkedet til lidt oftere at vælge bønnen frem for bøffen.

Løsninger, der kunne være at gøre plantebaserede produkter billigere, eller, som Dansk Vegetarisk Forening foreslår, indføre et vegetarisk alternativ i de offentlige institutioner.

Grønnere løsninger, som vi bør tage seriøst, finde og støtte nu.

Både for din og planetens skyld.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00