Valg af formand varsler kontinuitet

FORMAND: Valget af Niels Jørgen Pedersen som formand for Landbrug & Fødevarer vækker glæde hos både politikere og grønne organisationer, som ser det som et udtryk for, at organisationens nuværende linje vil fortsætte.
Der er store forventninger til den nye nye formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen.
Der er store forventninger til den nye nye formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen.
Peter Baggesgaard Hansen

Det er et rigtig godt valg for Landbrug & Fødevarer. For den linje, som de skal bruge for at blive hørt på Christiansborg, den tror jeg, den nye formand behersker til fulde. Det er en linje, der ligger i forlængelse af den nuværende. En samarbejdslinje der er konstruktiv og dialogbaseret.

Bjarne Laustsen (S)
Fødevareordfører
Niels Jørgen Pedersen blev tirsdag valgt som ny formand for Landbrug & Fødevarer. Valget bliver modtaget positivt af både politikere og grønne organisationer, som har opfattet det som et udtryk for, at organisationen vil fortsætte den linje, som blev lagt under den foregående formand.

Og det vækker glæde. Fødevareminister Henrik Høegh (V) hæfter sig desuden ved udfaldet af afstemningen:

"Jeg er glad for, at der var en vis stemmevægt, da det giver en styrke i det fremadrettede arbejde. Desuden er jeg glad for, at Niels Jørgen Pedersen også er til dialog og samarbejde, men selvfølgelig også med kant. Sådan synes jeg, det skal være, og jeg er sikker på, at det også er det, der flytter noget politisk," siger Henrik Høegh.

S forventer dialog
Socialdemokraternes fødevareordfører Bjarne Laustsen er også glad for valget af den nye formand. Han mener, at valget er en gevinst for alle parter:

0:000:00