Besparelser koster stillinger i hele sektoren

OVERBLIK: Roskilde Universitet melder om personalereduktioner, professionshøjskolen UCC har afskediget medarbejdere, og en beregning viser, at professionshøjskolerne skal nedlægge omkring 649 stillinger. Erhvervsakademierne forventer at kunne tilpasse sig sparekravene løbende.

Der bliver skåret i antallet af ansatte på både universiteter og professionshøjskoler som følge af finansloven. Ingen melder dog om lige så store nedskæringer som på Københavns Universitet, der i sidste uge bebudede en stor fyringsrunde.<br>
Der bliver skåret i antallet af ansatte på både universiteter og professionshøjskoler som følge af finansloven. Ingen melder dog om lige så store nedskæringer som på Københavns Universitet, der i sidste uge bebudede en stor fyringsrunde.
Mads Bang

Besparelserne ruller for tiden ud over de videregående uddannelser, efterhånden som institutionerne omsætter finanslovens nedskæringer til budgetter og spareplaner.

Professionshøjskolen UCC er ramt af både besparelserne og lavere søgning til læreruddannelsen. Det fik i slutningen af januar UCC til at nedlægge 56 stillinger, hvoraf 18 var afskedigelser. Overordnet vil de årlige besparelser på to procent, som blev vedtaget med finansloven, betyde i omegnen af 650 færre stillinger om fire år, det viser en beregning fra Danske Professionshøjskoler.

Universiteterne er også ved at tilpasse budgetterne til finansloven. I går meldte Roskilde Universitet ud om store besparelser, som kommer til at betyde nedlæggelse af omkring 80 stillinger, men først fra begyndelsen af 2017.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00