DF: SU-undersøgelse skal bredes ud

SU: Dansk Folkeparti vil brede undersøgelse af engelsksprogede uddannelser ud til hele sektoren, for at bremse vækst i SU til EU-arbejdstagere.

Hvis det bliver op til Dansk Folkeparti, så skal de engelsksprogede uddannelser på universiteter og professionshøjskoler også undersøges i forbindelse med opstramning af adgangen til dansk SU for EU-arbejdstagere.<br>
Hvis det bliver op til Dansk Folkeparti, så skal de engelsksprogede uddannelser på universiteter og professionshøjskoler også undersøges i forbindelse med opstramning af adgangen til dansk SU for EU-arbejdstagere.
Foto: Colourbox
Mads Bang

Der er behov for at gøre noget allerede nu, ellers risikerer vi, at udgifterne rammer 100 millioner over, før vi kan nå at gøre noget.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)
Forskningsordfører

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs får formentlig svært ved at få SU-forligskredsen til at enes, når hun skal mødes med partierne onsdag.

På den ene side har De Radikales ordfører Ida Auken tirsdag meldt ud, at partiet mener, at ministeren er tidligt ude i forhold til udviklingen i antallet af såkaldte EU-arbejdstagere, der får SU. Og nu skærper Dansk Folkeparti på den anden side kravene til de værn, ministeren skal levere.

”Man når i nærheden af loftet i år. Der er behov for at gøre noget allerede nu, ellers risikerer vi, at udgifterne rammer 100 millioner over, før vi kan nå at gøre noget,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis forskningsordfører.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00