Kvalitetspapir i skyggen af et valg

ANALYSE: Udsigten til valg satte sit præg på det nye forståelsespapir mellem uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) og rektorerne. Ministeren fik dog samlet sektoren, som fik et eftertragtet eftersyn med i papiret.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen anerkender, at det bliver svært at finde flertal i universitetsforligskredsen til alle punkter i det nye forståelsespapir "Fælles om god uddannelse".<br>
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen anerkender, at det bliver svært at finde flertal i universitetsforligskredsen til alle punkter i det nye forståelsespapir "Fælles om god uddannelse".
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Mads Bang

Den negative udlægning er, at ministerens politiske muskler ikke rakte til mere efter armlægning med sektoren og Folketinget om dimensionering. Den positive fortolkning er, at store armbevægelser har vist sig at give bagslag i den videregående uddannelsessektor.

14 siders forståelsespapir fra rektorerne og uddannelsesministeren så dagens lys i sidste uge lige op til det årlige topmøde i uddannelsessektoren.

Nogen vil kalde forståelsen vag, sagde ministeren. Og det gjorde mange da også, trods en lang række initiativer.

"Fælles om god uddannelse", som forståelsespapiret er døbt, indeholder hele 24 initiativer, men enigheden rækker kun til vage formuleringer om, at man skal overveje, hvordan der kan gives mere feedback eller holdes en møderække om alternative optageformer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00