Ny RUC-rektor advarer mod dimensionering

REKTORUDNÆVNELSE: Prorektor på RUC Hanne Leth Andersen overtager rektorstolen i Roskilde til april. Den kommende RUC-rektor advarer mod snævert fokus på beskæftigelse i kvalitetsdebatten.
Foto: PR-Foto/Roskilde Universitet
Mads Bang
Fakta

Hanne Leth Andersen

Hanne Leth Andersen er professor i universitetspædagogik og prorektor på RUC.

Tidligere har hun været direktør for Learning Lab på CBS, været studieleder og prodekan på Aahus Universitet.

Er oprindeligt mag.art. og ph.d. i fransk fra Københavns Universitet

RUC's bestyrelse har fundet rektor Ib Poulsens afløser i egne rækker. Prorektor Hanne Leth Andersen overtager i april rektorposten i Roskilde.

Den nye rektor har en lang erfaring fra en række universiteter. Før hun kom til Roskilde Universitet i 2010, har hun været ved Copenhagen Business School og Aarhus Universitet, og hun er selv uddannet fra Københavns Universitet.

Klar til debat
Hanne Leth Andersen er professor i universitetspædagogik og har ofte markeret sig i debatten om de videregående uddannelser i Danmark.

I dag bringer Altinget | Forskning & Innovation en skarp kritik af det snævre fokus på beskæftigelse i debatten om relevans af videregående uddannelser. Den kommende rektor for Roskilde Universitet og institutleder Anders Siig Andersen argumenterer imod Produktivitetskommissionens anbefalinger om dimensionering og mere erhvervsrettede uddannelser.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00