Studerende angriber lukning af kritisk råd

RO: Studerende angriber uddannelsesminister Esben Lunde Larsen for at lukke kritisk stemme i SU-debatten. Rådsformand bakker ministeren op.

Danske Studerendes Fællesråd kritiserer uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) for at lukke SU-rådet midt i udrulningen af den seneste reform af SU'en. Ministeren mener, rådet har udspillet sin rolle. <br>
Danske Studerendes Fællesråd kritiserer uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) for at lukke SU-rådet midt i udrulningen af den seneste reform af SU'en. Ministeren mener, rådet har udspillet sin rolle.
Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Mads Bang

Det er arrogant at tro, at ministeren kan klare sig uden SU-Rådet. Rådet pointerede flere gange uhensigtsmæssigheder ved den seneste SU-reform, som senere viste sig at være rigtige.

Heidi Klokker
Næstformand og uddannelsespolitisk ordfører, Danske Studerendes Fællesråd
Fakta
SU-rådet blev nedsat i 1970 for at rådgive ministeren om SU-forhold og har bestået af repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner, støttemodtagere og ministeriet.

Kilde: ufm.dk

Danske Studerendes Fællesråd angriber uddannelsesministeren for at lukke en af de kritiske stemmer i SU-debatten, SU-rådet, midt i udrulningen af den seneste SU-reform.

”Det er arrogant at tro, at ministeren kan klare sig uden SU-Rådet. Rådet pointerede flere gange uhensigtsmæssigheder ved den seneste SU-reform, som senere viste sig at være rigtige,” siger Heidi Klokker.

Hun mener, at det er at problem, at der ikke findes et forum, som har specifikt fokus på SU-området.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00